El Baxi Manresa ha tornat de l'aturada per la Copa del Rei i els partits de les seleccions amb una bona victòria contra un Movistar Estudiantes que no s'ha rendit fins al final, tot i el tsunami de joc local en el segon període. Els bagencs, que vencien per vint punts (53-33) al minut 18, han hagut de patir en l'últim quart, en què el rival s'ha pogut posar a tres punts amb un triple errat per Cook, però l'equip de Peñarroya ha sabut gestionar els darrers minuts i obté un triomf, el dotzè, que el consolida en la zona de play-off, en què atrapa el Tenerife i es pot situar a un sol partit del quart lloc.

El Baxi no ha semblant notar les tres setmanes sense partit i ha provat d'imposar un ritme ràpid des de l'inici, primer amb pilotes a un Lalanne imprecís i després amb el joc generat per Toolson. Així, en el primer quart han destacat els dos triples d'un inspirat Zubcic i, sobretot, els 8 punts de Toolson que han donat quatre punts d'avantatge als bagencs (13-9). A l'altra banda, els primers minuts han estat presidits per la importància en atac de Gentile (6 punts). En el decurs del període, el Baxi s'ha mogut entre els tres i els cinc punts de diferència, impulsat per les rotacions i l'aportació de quatre punts del retornat Sakho, que jugava després de dos mesos i mig sense fer-ho. L'Estudiantes, però, ha sobreviscut amb els rebots en atac de Caner-Medley i els tirs lliures (24-21), tot i que Lundberg ha tancat el període amb una gran safata, el seu quart punt seguit després d'una anterior esmaixada (26-21).

El segon quart ha començat de manera espectacular, amb una esmaixada d'esquena de Lundberg i dos taps seguits del danès i de Murphy. A més, triples consecutius de Vicedo i Suton per als madrilenys, però també del mateix Murphy, en dues ocasions, i d'Álvaro Muñoz, que han situat la màxima diferència (37-27) i han obligat a Josep Maria Berrocal, el tècnic de l'Estudiantes, a demanar temps mort a 7.28 per al final.

Però el festival no s'ha aturat. Un bàsquet de Toolson i cinc punts seguits d'un desfermat Murphy han completat un parcial de 13-0 i han situat el 44-27 que s'ha eixamplat fins al 49-29, a 5.12 per al final, amb el quart triple de cinc intents del finlandès. De tota manera, en el tram final l'Estudiantes ha ajustat la defensa, només ha permès 4 punts als locals en els següents quatre minuts, Fisher no ha estat encertat en la direcció i Brizuela ha aproximat els madrilenys fins al 53-37, la qual cosa ha obligat a Peñarroya a demanar temps. Però Brizuela ha anotat dos bàsquets més, un de tres punts, i s'ha arribat al descans amb un 55-42 escàs pel que s'havia vist durant 15 minuts de partit.

El tercer quart no ha estat tan vistós, però sí que ha caigut de la banda local i l'equip ha superat els vint punts anotats. Els madrilenys han defensat millor, però les pèrdues de pilota, un total de 14, els han llastat en un inici en què Lalanne ha estat l'home més buscat. Després, molt joc de cinc contra cinc, amb accions meritòries de Lundberg, algun triple de Zubcic i Murphy i estirada final manresana, que ha estat al darrer període amb un còmode avantatge de 16 punts.

Però el partit no estava fet. Tot i una acció espectacular d'Álvaro Muñoz, amb esmaixada des del lateral, l'Estudiantes ha aconseguit rebaixar la diferència de deu punts amb l'encert no vist fins aleshores de Clavell i una errada defensiva que ha donat el 84-75 a Hakanson. Lundberg ha aturat el cop amb un 2+1 (87-75), però dues errades seguides en defensa, amb una pèrdua, i dos bàsquets de Suton han posat el 87-79 i ha donat vida a l'Estudiantes, quan faltaven més de cinc minuts per al final. El mateix Suton ha situat el 89-82 tot seguit i ha tingut un tir obert per posar el seu equip quatre punts a darrere, però l'ha errat. A més de quatre minuts, però, el partit estava obert i l'aixeta ofensiva, tancada.

Suton ha aproximat el seu equip un punt més, abans d'un intercanvi de triples entre Murphy, el seu primer, i Whittington (92-86, a 3.19). A més, Lalanne errava dos tirs lliures importants. Per sort, Cook ha errat el triple posterior i, en el contraatac, Fisher ha assistit a l'haitià qui, amb una esmaixada, ha donat aire (94-86, a 2.42). El Baxi hauria pogut tancar el partit amb dos triples errats pels madrilenys. L'atac només s'ha resolt amb un tir lliure anotat per Suton (94-87). Aleshores, en l'atac posterior, la pilota ha arribat a la cantonada i Toolson no ha perdonat a 2.03 (97-87). A més, Clavell ha comès falta en atac sobre Fisher, que en l'acció posterior ha vist com els col·legiats compensaven i li indicaven a ell sobre Suton. El mateix jugador croat ha situat el 97-89 a poc més d'un minut. Lundberg ha errat un dels dos tirs lliures posteriors (98-89) i Brizuela ha fallat el triple que hauria pogut donar opcions al seu equip fins al final. Els darrers instants només han servit per indicar una tècnica a Cook, perquè el Baxi superés els cent punts i perquè el públic arribés una mica més tard a dinar.