03 de març de 2019
03.03.2019
Regió7

«Jugaven amb el Navarcles futbolistes de Barcelona per un pa de la fleca»

03.03.2019 | 00:30
Narcís Pasquets, el porter de la postguerra

El 3 d'abril complirà 92 anys. Durant la postguerra, amb només 15, va defensar la porteria del CF Navarcles durant un parell d'anys, fins que la feina va requerir tot el seu temps. Una experiència que li va reportar viure anècdotes inoblidables.


Per què va començar a jugar a futbol? Va ser iniciativa seva fer de porter?

Vaig jugar el meu primer partit per Setmana Santa, amb 15 o 16 anys, ja que s'organitzava un partit al poble. Ningú volia fer de porter fins que jo vaig gosar oferir-me. Jugàvem trofeus amb equips de poblacions veïnes. A Navarcles vam formar un bon equip, amb tres o quatre jugadors que pujaven a jugar amb nosaltres des de Barcelona a canvi del pa de la fleca i altres menges que se'ls oferien.

Expliqui'ns alguna bona anècdota?

Jugàvem a Sallent en un dia plujós i hivernal. L'empat a zero es mantenia. Aleshores es permetia als espectadors veure els partits a tocar de la porteria. Vam gua-nyar amb un gol que va fer, amb el paraigua, un aficionat navarclí, Liberatus Solà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.