Dos gols d'Álvaro Morata en sengles rematades de cap, una després d'un córner i l'altra d'una falta lateral, van donar a l'Atlètic de Madrid tres punts que li permeten consolidar la segona posició, amb cinc punts d'avantatge sobre el Reial Madrid, i mantenir-se com a única alternativa al Barça per ser campió de lliga. Els matalassers continuen a set punts dels blaugrana, a l'espera del partit que hauran de disputar tots dos equips al Camp Nou el primer cap de setmana d'abril.

L'Atlètic, a més, va haver de fer un exercici de resistència a la segona part, ja que va veure com li expulsaven Koke, per doble amonestació, quan encara faltava mitja hora de partit. Malgrat això, i la lesió de Filipe Luis, va poder mantenir un avantatge còmode sense que el seu porter, Oblak, no se sentís gaire amenaçat.

Avisos abans de marcar

La Reial Societat no va fer una bona primera part. Malgrat que l'equip romania imbatut amb Imanol Alguacil a la banqueta, ahir no va pressionar prou un Atlètic que va tenir les millors oportunitats a la primera part. Així, Morata ja va avisar després d'una errada entre Llorente i Rulli i va poder marcar tot seguit en una rematada que va aturar el porter argentí. A sobre, la Reial va veure com se li lesionava el golejador Willian José.

Els gols van ser molt seguits. En el primer, passada per poc la mitja hora de joc, Godín va desviar amb el cap, des del primer pal, un córner llançat per Koke, i Morata, totalment sol en el segon, va posar el cap per allotjar l'esfèrica al fons de la porteria. Només tres minuts més tard, falta lateral llançada pel mateix Koke i novament Morata s'avança a tothom per aconseguir un avantatge que l'Atlètic de Madrid no acostuma a malbaratar.

Ni amb un home més

L'Atlètic ja havia fet una bona part de la feina i semblava que en la segona meitat es podria defensar bé i sortir en clars contraatacs, amb els donostiarres abocats en l'atac. Però, al quart d'hora de joc, Koke va cometre una ingenuïtat, en fer una falta la costat de la línia de banda en una acció sense perill, i va veure la segona targeta groga, ja que n'havia vist una a la primera meitat. El joc va canviar i Imanol va introduir canvis ofensius. Juanmi va entrar al camp, però el davanter malagueny no va estar gaire encertat. La millor ocasió, però, va ser seva, en un bon cop de cap que va interceptar Oblak amb una molt bona intervenció.

Cada cop semblava més clar que la Reial no marcaria, tot i que l'entrada de Rubén Pardo li va donar més combinació i joc. Sandro, negat de cara al gol, va tenir la dar-rera arribada, amb un xut que va sortir massa creuat. Abans, l'Atlètic hauria pogut marcar el tercer, però Arias, que havia rellevat Filipe Luis, no va estar prou contundent a l'hora de rematar a gol quan Griezmann l'havia deixat en una situació molt favorable. Ja no calia, el duel havia quedat sentenciat abans.