El CG Puigcerdà va aconseguir empatar la final de la lliga amb el Txuri Urdin, en imposar-se en el segon enfrontament jugat ahir a Sant Sebastià. Així, els ceretans tindran l'oportunitat de resoldre el títol el cap de setmana que ve amb els dos enfrontaments que es jugaran al poliesportiu de Puigcerdà (la final es disputa al millor de cinc partits).

Com en el primer enfrontament, en el segon, l'arrancada del Txuri Urdin va ser millor, en situar-se 2 a 0, malgrat la bona actuació del porter visitant Tsaregorodtsev. Els de Salva Barnola van reaccionar i van empatar abans d'acabar el primer temps.

En el segon, els catalans es van avançar (2-3), però el conjunt basc va tornar a igualar (3-3) i van entrar al tercer període amb tot per decidir. En aquest, les imprecisions van estar a l'ordre del dia i els locals van ser els primers en aprofitar aquesta circumstància amb el seu quart gol. Amb el marcador en contra, el CG Puigcerdà no es va enfonsar i va aconseguir jugar els darrers minuts a la zona local. Primer Morer i després Ribot van capgirar el resultat (4-5). El Txuri Urdin va arriscar sense porter en els instants finals però el ceretà Pablo Muñoz va sentenciar a porteria buida amb el sisè gol.

Txuri Urdin/CG Puigcerdà

El primer partit de la sèrie final, dissabte, va ser favorable als bascos, que van imposar-se en el primer quart amb un parcial de 3 a 0. Aquest marcador el van elevar fins al 5 a 0 a l'inici del segon temps (min 21). Malgrat el marcador del tot desfavorable, el CG Puigcerdà no es va rendir i dos gols en superioritat de Granell van situar el 5 a 2 encara a la segona part.

Però quan pitjor ho passava el Txuri Urdin, una acció de contracop iniciada pel porter Ander Alcaine va propiciar el 6 a 2 (min 36). Es va entrar al tercer i darrer temps amb 6 a 3 i Tuohimaa va anotar el 6 a 4 ben aviat. Tot i que quedaven molt minuts, els de casa van saber controlar el joc fins al final i van mantenir l'avantatge de dos gols en el marcador que els va donar el primer punt de la final.