«El que podia semblar una afició passatgera va arrelar i ha esdevingut centenari». El president del Club de Futbol Navarcles, Bernardo Manchado, va certificar amb aquestes paraules que, un segle després de l'arribada del futbol a la població, l'afició per a aquest esport segueix ben viva i que el club groc-i-negre continua «fent poble» i exercint «d'ambaixador de Navarcles arreu».

Divendres a la nit, la sala de plens del consistori navarclí va acollir l'acte institucional d'obertura del centenari del CF Navarcles. Una setantena de persones la van omplir de gom a gom. L'alcalde, Llorenç Ferrer, va obrir i tancar un acte en què es va homenatjar el jugador més veterà de l'entitat, Narcís Pasquets, i el millor futbolista de la història del club, Pep Setvalls. Un sopar a Can Patoi va cloure la jornada.

La commemoració del centenari va continuar, dissabte al matí, al Camp Municipal d'Esports amb una trobada d'exjugadors. La botifarrada es va complementar amb la disputa d'un torneig entre els equips infantils del Joanenc, el Puig-reig, el Sabadell i el Navarcles. Els arlequinats van guanyar el torneig en vèncer els amfitrions a la final (3 a 0). Durant el descans del partit decisiu, es va fer una fotografia aèria col·lectiva d'activistes del CF Navarcles, abillats amb la samarreta del centenari. Fins a 600 persones van desfilar per la zona esportiva ahir al matí.