El pilot del Repsol Honda Team Toni Bou es va imposar en la primera prova del Campionat d'Espanya de trial, celebrada ahir a la població d'Arnedillo, a la Rioja.

Bou va ser el darrer en sortir d'entre els 96 pilots participants en aquesta prova inaugural de l'estatal de trial en les diferents categories, després d'imposar-se dissabte amb el millor temps a la jornada de classificació.

El de Piera va realitzar una primera volta sense pràcticament errors, amb únicament dos peus en dues de les últimes zones. No obstant això, va excedir el temps fixat per acabar la primera volta i va ser penalitzat amb tres punts. Tot i això, amb cinc punts, va ser el millor en el primer pas per les dotze zones del recorregut.

En la segona volta, Bou va controlar la prova, tot i sumar algun punt en diverses zones. El final, molt ajustat, va acabar amb Toni Bou al capdamunt del podi, fet pel qual es converteix en el primer líder de l'estatal. Segon va ser Jaime Busto i tercer, Jeroni Fajardo.

La propera cursa del l'estatal tindrà lloc el 5 de maig a Sant Julià de Lòria, a Andorra. Abans, Toni Bou disputarà les dues últimes curses del Mundial d'X-Trial, a Marsella (9 de març) i a Andorra (27 de març), a més de l'X-Trial de les Nacions (13 de març).

Toni Bou, després de la prova, va comentar que «estic molt content amb aquest inici del Campionat d'Espanya. Ha estat difícil marcar diferències perquè ha estat molt fàcil i no es podien cometre errors. Tots els pilots estan molt forts i serà, segur, un campionat molt complicat, per això era important començar amb una victòria.