El Campionat d'Espanya d'enduro va obrir l'edició 2019 aquest cap de setmana a Guadalajara amb un clar protagonista, el surienc Josep Garcia (KTM), dominador dels dos dies de competició, que es va imposar en la categoria d'enduro 1 i en l'escratx.

En la jornada de dissabte, després d'un supertest nocturn divendres (guanyat per Enric Francisco Montlleó), Josep Garcia va dominar de cap a peus la cursa, des de la primera passada per l'especial 1. L'urgellenc Jaume Betriu (KTM) ocupava la segona plaça en enduro 2 i la quarta escratx. Entre les fèmines es va imposar la manresana Mireia Badia.

Diumenge, Josep Garcia va repetir la seva exhibició. A causa de l'excés de pols es va considerar no fer la cursa en format cross country, el pilot surienc va fer el millor temps en cadascuna de les quatre passades programades, i va dominar de nou l'escratx i la categoria d'enduro 1. En el cas de Jaume Betriu va repetir la segona plaça en enduro 2 i la quarta de la general. Mireia Badia es va tornar a imposar entre les noies.

En aquesta prova inicial de l'estatal també hi va prendre part el navassenc Jordi Serena, de l'equip bagenc MX-Arvi. En la categoria TN Júnior, i sobre una Gas Gas, el jove Jordi Serena es va haver de retirar a l'equador de la primera jornada i va entrar en un meritori desè lloc en la segona.

Les properes proves del Campionat d'Espanya d'enduro tindran lloc els dies 30 i 31 de març a Valverde del Camino, a Huelva.