05 de març de 2019
05.03.2019
Olimpisme

Catalunya impulsarà la candidatura Pirineus-Barcelona

El Govern de la Generalitat anuncia la creació d'un programa per organitzar els Jocs d'hivern del 2030

05.03.2019 | 20:06
Reunió entre tots els agents que formaran part de la precandidatura olímpica, l´octubre passat.

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts crear un programa per preparar la candidatura de Catalunya de cara als Jocs Olímpics i Paralímpics d'hivern del 2030, que impulsarà amb la marca Pirineus-Barcelona. En la roda de premsa posterior al consell executiu, la portaveu, Elsa Artadi, ha defensat que aquesta candidatura és una oportunitat «per a la projecció exterior de Catalunya i per al desenvolupament econòmic i social del territori, sobretot de les comarques» del Pirineu.

Artadi ha assegurat que la Generalitat projectarà una candidatura amb respecte a la sostenibilitat ambiental i a la igualtat de gènere, i també de manera «que la despesa corrent s'hagi de costejar amb els ingressos que els propis Jocs generen».

Noves inversions
La portaveu ha argumentat que preparar una candidatura per als Jocs suposa «una oportunitat per practicar un diàleg de país entre Barcelona i el territori», és a dir, sobre el paper de la capital catalana. La Generalitat assegura que el seu pla passa per fer inversions a les comarques que acollirien els Jocs sobre projectes «que ja estan previstos» i no que siguin inversions només associades a un esdeveniment que dura dues setmanes. Amb aquest programa, la Generalitat buscarà col·laborar amb d'altres administracions públiques, entitats, organismes i agents socials, esportius i territorials que vulguin adherir-se a aquest projecte olímpic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

LaLiga

S'acaba el joc

Laliga Santander 2018-2019 està arribant al final. Has seguit totes les jornades de prop? Fes el següent test i descobreix quant saps sobre aquesta temporada