El patinador del Foment Cardoní, Pere Marsinyach, i la jugadora d'hoquei patins del CP Manlleu, Anna Casarramona, han estat guardonats com a millors esportistes del 2018 de la Federació Catalana de Patinatge, en un acte que va tenir lloc ahir al CaixaForum de Barcelona.

Marsinyach es va proclamar, durant el 2018, campió d'Europa i subcampió del món de patinatge artístic; mentre que, Casarramona, va ser campiona d'Europa i de l'OK Lliga femenina amb l'Hostelcur Gijón i, campiona d'Europa amb la selecció espanyola marcant a més el gol decisiu en la continuació del últims minuts del partit final que es va haver de suspendre per culpa d'un huracà.

La Gala va servir per reconèixer a personalitats, dirigents, àrbitres, jutges i periodistes per les seves trajectòries; i, va ser encapçalada pel president de la Federació, Ramon Basiana, a més de comptar amb la presència de diverses autoritats, com el Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva; i el director d'esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga.

Basiana va lamentar que, com fa un any, els president d'Omnium Cultural, Jordi Cuixart, amb qui la Federació hi té un conveni de col·laboració, no hagi pogut assistir a la Gala del Patinatge a causa del seu empresonament. A més, també va tenir un record especial per Pere Torras, expresident d'honor de la Federació mort la setmana passada.

Millors esportistes per disciplina

A més de Marsinyach i Casarramona, durant la Gala s'han donat els premis als millors esportistes de cada disciplina. Els altres reconeguts van ser: Pau Bargalló (hoquei patins), Carla Escrich (patinatge artístic), Marcus Fajardo i Carolina Moreno (hoquei línia), Rafa Heredia i Teresa Moreno (patinatge de velocitat), Marc Morera i Anna Borràs (Alpí en Línia) i, Carlos Guirao i Alba García Patiño (Freestyle).

En aquesta categoria també van ser guardonats Xavier Eguino i Sara Vilella (Rollerblading), Carlos Barrero i Irene Jiménez (Descens Inline), Eva Polls i Jaime Artuñedo (Roller Derby), Joan Galceran i Daniela Terol (Skate) i, Àlex Pérez i Marina López (Scooter).

El FC Barcelona (hoquei patins) va ser premiat amb el mèrit esportiu de club, per un 2018 pletòric per part del seu primer equip, com a campió de la Lliga Europea, la Copa Continental, la Copa Intercontinental, l'Ok Lliga, la Copa del Rei i la Lliga Catalana. Durant tot l'any, només va de deixar de guanyar un dels set títols als que va optar, la Supercopa d'Espanya.

Tot aquest conjunt de títols també li han permès rebre el trofeu a l'excel·lència, com també el van rebre el Lleida Llista Blava (campió de la Copa CERS, hoquei patins), el Cerdanyola HC (campió d'Europa sub17 femení, hoquei patins), el CPA Olot (campiones del món de grups de Xou Grans, patinatge artístic), el Reus Deportiu (campiones d'Europa de grups de Xou Juvenils), el CPA Girona (subcampió del món de grups de Xou Grans, patinatge artístic) i el CP l'Aldea (medalla de bronze en Grups Petits al Campionat del Món, patinatge artístic).

D'altra banda, a nivell individual, i en la disciplina de patinatge artístic, van ser premiats Pau Garcia (campió del món Júnior i d'Europa Juvenil) i Pere Marsinyach (campió d'Europa i subcampió del món sènior); mentre que també van rebre el reconeixement Luisa Maria González (5 medalles d'or en categoria juvenil a l'Europeu de patinatge de velocitat) i Lluís Sistac (campió d'Europa infantil d'alpí en línia).

Finalment, també es va donar un trofeu a l'excel·lència als catalans de les seleccions espanyoles femenina i masculina d'hoquei patins que es van proclamar campions d'Europa, als catalans de les seleccions espanyoles masculines sub20 i sub 17 que també van ser campiones d'Europa i, a les catalanes de la selecció espanyola Júnior femenina d'hoquei línia que va ser campiona del món.