S'han jugat dues terceres parts de la lliga de Primera Catalana i, de forma sorprenent per a molts, el Manresa lidera la classificació del grup 2, amb cinc punts d'avantatge respecte al segon classificat, el Viladecans. Malgrat tots els obstacles que s'ha trobat al camí aquesta temporada, el conjunt manresà ha mantingut una gran regularitat de resultats, i destaca sobretot la seva eficàcia al Congost, un aspecte que no s'havia donat en les últimes campanyes, quan deixava escapar molts punts. Però, com diu el tòpic, fins que el sac no és ben lligat.... I és que encara falten onze jornades (33 punts en joc), en les quals el Manresa no ho tindrà gens fàcil per mantenir el lideratge i, per tant, aconseguir l'ascens a Tercera (puja el primer i promociona el segon, com va fer el Manresa la temporada passada).

Tot fa pensar que les dues properes jornades, amb rivals de pes com la Muntanyesa i l'Andorra, poden marcar el futur, sobretot si els marcadors en aquests enfrontaments són favorables a l'equip que entrena el jove Andreu Peralta. Després de descansar aquest cap de setmana passat, com és habitual cada temporada per la celebració del Carnestoltes, el Manresa reprèn diumenge la competició contra tot un os de categoria com és la Muntanyesa, un equip actualment dirigit per l'extècnic blanc-i-vermell, el vallesà Dani Andreu (va ser fitxat amb la temporada ja en dansa). A les 12 del migdia es trobaran, al Nou Estadi, l'equip màxim golejador, el Manresa (47), i el menys golejat, la Muntanyesa (15). Caldrà veure quin estil de joc s'imposa, si l'eficàcia golejadora dels manresans o bé el bon treball defensiu dels barcelonins.

Mentre el Manresa s'està mostrant solvent a casa (set triomfs, quatre empats i una derrota), la Muntanyesa és més irregular lluny del seu encongit terreny de joc (quatre victòries , quatre duels igualats i tres ensopegades).

Vital per als barcelonins

La Muntanyesa afrontarà el partit de diumenge després de dues derrotes en els tres darrers partits (a casa del Vilanova i de l'Andorra) i, per tant, obligat a guanyar al Congost si no es vol veure molt desplaçat del lideratge (un empat mantindria la distància). Ara mateix, l'equip de Nou Barris és a sis punts d'un Manresa que, a la primera volta, va esgarrapar un punt en la visita a Barcelona (0-0). El duel Manresa-Muntanyesa té altres al·licients. A més a més del retrobament de l'entrenador Dani Andreu amb el seu exequip, també ho faran dos jugadors com són els defenses de la Muntanyesa Agustín Javier Fernández Agus i Daniel Erencia, ambdós amb passat blanc-i-vermell.

En la 25a jornada, després de l'escull de la Muntanyesa, el Manresa s'haurà de desplaçar al camp de l'equip més en forma i clar aspirant a l'ascens, l'Andorra. El conjunt entrenat pel sallentí Gabriel Garcia de la Torre, Gabri, té des de fa uns mesos el suport econòmic de les empreses del blaugrana Gerard Piqué. Els andorrans han remodelat de cap a peus la seva plantilla amb molts jugadors professionals, com és el cas del gironellenc Oriol Dot. Des que Gabri dirigeix l'equip, l'Andorra té un balanç de cinc victòries, un empat i una derrota, al camp de l'Almacelles.

Ara mateix, i amb un partit pendent de jugar (ho farà el dia 20 d'abril rebent el Vilanova), l'Andorra és sisè a la classificació, a deu punts dels manresans, que serien set si venç els vilanovins en l'enfrontament que va ser ajornat ja fa unes setmanes per la neu.

Noah és dubte seriós

El Manresa afronta aquests dos partits tan compromesos, amb la Muntanyesa i l'Andorra, després d'haver trencat, a Cornellà davant el Sant Ildefons, una mala ratxa de resultats, en concret de tres empats i una derrota (la segona de la temporada al camp de l'actual segon classificat, el Viladecans).

Per jugar contra la Muntanyesa, el Manresa té el seriós dubte del màxim golejador de la categoria, Noah Baffoe (16 gols). A Cornellà es va fer una elongació muscular a la cuixa i fins a darrera hora no es determinarà si pot participar en l'enfrontament. La lesió de Noah s'afegeix a la baixa segura de l'altre davanter, el veterà Manel Sala, en el seu cas per sanció.

Ara mateix, el Manresa disposa d'una plantilla de només 17 jugadors, amb el central Joan Casta-nyer fitxat fa unes setmanes inclòs. Si Noah no pot jugar, i amb l'absència també de Manel Sala, Andreu Peralta es quedarà només amb quinze efectius i de ben segur haurà d'acudir al juvenil, almenys per completar el sistema ofensiu de l'equip.