El Govern de la Generalitat va aprovar ahir crear un programa per preparar la candidatura de Catalunya de cara als Jocs Olímpics i Paralímpics d'hivern del 2030, que impulsarà amb la marca Pirineus-Barcelona. En la roda de premsa posterior al consell executiu, la portaveu, Elsa Artadi, va defensar que aquesta candidatura és una oportunitat «per a la projecció exterior de Catalunya i per al desenvolupament econòmic i social del territori, sobretot de les comarques» del Pirineu.

Artadi va assegurar que la Generalitat projectarà una candidatura amb respecte a la sostenibilitat ambiental i a la igualtat de gènere, i també de manera «que la despesa corrent es costegi amb els ingressos que els mateixos Jocs generen».

Noves inversions

La portaveu va argumentar que preparar una candidatura per als Jocs suposa «una oportunitat per practicar un diàleg de país entre Barcelona i el territori», és a dir, sobre el paper de la capital catalana. La Generalitat assegura que el seu pla passa per fer inversions a les comarques que acollirien els Jocs sobre projectes «que ja estan previstos» i no que siguin inversions només associades a un esdeveniment que dura dues setmanes. Amb aquest programa, la Generalitat buscarà col·laborar amb altres administracions públiques, entitats, organismes i agents socials, esportius i territorials que vulguin adherir-se a aquest projecte olímpic.