Dos esportistes bagencs, Carles Calavera (Fals) i Amaia Valentín Sant Vicenç), ambdós de l'Egiba, han estat seleccionats per participar en els Special Olympics World Games, l'esdeveniment més important internacionalment per a persones amb discapacitat intel·lectual. Calavera participarà en la modalitat de gimnàstica artística (terra i anelles), i Valentín, en la de gimnàstica rítmica (pilota, cèrcol, cinta i corda). La competició tindrà lloc del 14 al 22 de març a Abu Dhabi, la capital dels Emirats Àrabs. Tant Calavera com Valentí formen part del grup de 34 esportistes i 8 entrenadors catalans de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya, integrants en l'expedició de Special Olympics Espanya, que té un total de 107 seleccionats.

Els esportistes catalans participaran en les disciplines de bàdminton, bàsquet masculí unificat (amb i sense discapacitat), bàsquet femení, handbol unificat i gimnàstica artística i rítmica. D'aquesta delegació catalana, l'esportista més jove és precisament el bagenc Carles Calavera, amb 18 anys, i la més veterana, la jugadora de bàdminton d'El Vilar de Blanes, Rosa M. Sánchez, qui, el proper abril, farà 50 anys.

En aquests jocs mundials, amb 24 modalitats esportives, l'organització tindrà la participació de 7.000 esportistes amb discapacitat intel·lectual i 3.000 més sense discapacitat de més de 170 països. Hi seran 20.000 voluntaris, 3.000 entrenadors, 1.500 àrbitres i 6.000 familiars. Els darrers Special Olympics World Games d'estiu van tenir lloc a Los Angeles (als Estats Units) el 2015 i els d'hivern, el 2017 a Àustria.

L'expedició catalana sortirà divendres en direcció a Dubai, on seran uns dies d'adaptació abans d'iniciar-se les competicions la propera setmana (dia 14).