El Girona va conquerir la seva primera Supercopa de Catalunya en derrotar el Barça en la final disputada a la Nova Creu Alta de Sabadell. Un gol de penal transformat per Cristhian Stuani, a mitjana segona part, va donar el títol a l'equip d'Eusebio, que va utilitzar més suposats titulars que el seu rival, tot i que ho va fer en el tram final del partit, justament quan els blaugrana van pressionar més.

El tècnic barcelonista, Ernesto Valverde, va prescindir del gruix dels seus jugadors habituals. De fet, cap dels homes que van gua-nyar els dos partits al Bernabéu la setmana passada no van ser al camp. A més, va fer debutar el francès Todibo, que va actuar al mig centre a la primera meitat i de central fins que va ser rellevat.

El Girona va estar més ben situat en els primers 45 minuts, tot i que Malcom va gaudir de l'arribada inicial i de la final. Enmig, Lozano també va posar a prova Cillessen. A la represa, el Barça va intentar pressionar i Aleñá va rematar massa alta la seva millor oportunitat. Aleshores, el Girona va fer entrar tres titulars, Stuani, Portu i Borja García, i tots tres van assistir a la jugada clau, quan Collado, en tasques defensives, va fer caure Valery a l'àrea. Stuani va transformar el penal i el Girona va anar enrere.

El Barça va poder empatar amb una rematada al travesser d'Aleñá i va arraconar els gironins a l'àrea, però en els darrers compassos, fins i tot amb Cillessen pujant a rematar el córner, i amb rematades de Chumi i Boateng, no van ser capaços de superar José Aurelio Suárez, que va ajudar a retenir el títol al seu equip.