L'equip sènior del Cerdanya Skimo Team va aconseguir ser el campió d'Espanya per clubs d'esquí de muntanya a l'estatal que es va celebrar a Boí Taüll. Clàudia Galicia (300 pts), Júlia Casanovas (185 pts), Jordi Alis (104 pts), Claudia Tremps (32 pts), Júlia Garriga (20 pts), Lluís Cortadellas (15 pts), Robert Parcerisa (13 pts) i Daniel Vila (1 pt) van ser els encarregats de donar l'or a l'equip ceretà.

A més, el Mountain Runners Berguedà va aconseguir l'estatal per clubs júnior. El conjunt va ser liderat per Maria Costa (300 pts), Ot Ferrer (250 pts) i Ares Torra (240 pts), però també van ser clau les puntuacions de Núria Torra (190 pts), Tomeu Comellas (129 pts), Enric Baños (75 pts), Martina Gonfaus (36 pts) i Roger Puig (24 pts) per obtenir la victòria amb 980 punts davant de l'Aralar Mendi de Navarra amb 382.

També es va disputar el Campionat de Catalunya individual amb molt bons resultats per als esquiadors del Mountain Runners Berguedà, amb set medalles en les categories infantil, cadet i júnior. Quatre victòries (Núria Torra a júnior femení, Maria Costa i Ot Ferrer a cadet i Berenguer Gascó a infantil masculí), a més dels tres meritoris podis (Erola Rocias i Bernat Sánchez en segona posició a infantil i Jan Monné en tercer lloc a infantil masculí).

Tres cadets al mundial

Els bons resultats obtinguts pel Mountain Runners Berguedà, tant en l'àmbit català com estatal, han provocat que tres esportistes del club hagin estat seleccionats per la FEDME per participar als Campionats del Món d'Esquí de Muntanya (ISMF), del 9 al 16 de març, que se celebraran a Villars Sur Ollon (Suïssa) en la categoria de cadets. El bitllet per al mundial l'han aconseguit Maria Costa, Ot Ferrer i Ares Torra, els tres esquiadors amb més projecció del club berguedà. Competiran contra grans potències en aquest esport com Itàlia, Suïssa i França en les modalitats de sprint, individual, vertical i relleus. Aquests mateixos atletes ja van ser seleccionats l'any passat per als mundials que es van

celebrar a Sicília (Itàlia), on van aconseguir amb la delegació estatal dues places per participar en els Jocs Olímpics de la Joventut d'Hivern que se celebraran d'aquí a un any també a Suïssa, concretament a Lausana. El gran objectiu dels joves esquiadors Costa, Ferrer i Torra és triomfar en la cita olímpica del proper any.