Segon partit consecutiu a casa del Baxi Manresa i perill. Ho avisava ahir Joan Peñarroya. No tant pels seus jugadors, sinó pel rival. I també podríem afegir per l'ambient de molta eufòria que envolta l'equip. El Monbus Obradoiro, el conjunt que visita el Nou Congost en un horari poc habitual exigit per la televisió, potser no té tan cartell com d'altres però es troba en el millor moment de l'any, amb quatre victòries en els últims cinc partits, dues d'elles contra rivals de tan pes com l'Unicaja i el València, aquest a domicili. A més, segons el tècnic dels manresans, «els equips que dirigeix Moncho [Fernández] t'obliguen a fer un pas endavant perquè la seva proposta sol ser diferent de la del joc normal de la nostra lliga, et fa ser més atent».

Així, el conjunt gallec, que ja va posar les coses molt complicades al Fontes do Sar el desembre passat, «juga moltes situacions de bloqueigs indirectes per a tiradors i, des d'aquí, troben avantatge tant per a ells com per a les continuacions dels pivots, segons les lectures dels bases». Segons Peñarroya, el seu tècnic rival d'avui «introdueix petits detalls o trampes que posen en problemes els equips contraris. Genera un punt de tensió que habitualment no passa amb els altres equips, que juguem de manera semblant».

Peñarroya ja va parlar ahir de la importància classificatòria del partit, ja que «deixaríem un rival que és a prop nostre a tres victòries més l'average. Ens donaria un bon coixí, però hem de fer un partit molt complet per guanyar».

No només Vasileiadis

L'entrenador del Baxi no va voler centrar en el grec Kostas Vasileiadis el principal recurs atacant dels de Santiago, ni que en la primera volta anotés 26 punts contra el seu equip. «Disposen de Brodzianski, una de les revelacions de la lliga, a més de Llovet, que sol necessitar quatre tirs per fer 20 de valoració, Obst, que ha encadenat una ratxa de 12 de 15 triples, i David Navarro, que sembla que no tingui minuts i després guanya ell sol el partit a València en el tram final. A més, Sàbat està molt en forma, Simons, Pepe Pozas... hem de defensar tot l'equip, no només Vasileiadis, que sovint aconsegueix llançaments indefensables.

Malgrat el bon moment ofensiu, no considera que el Baxi sigui només un equip que juga bé en atac, ja que «aquest és un joc en què ho has de fer a les dues bandes. No perquè ens anotin 80 punts vol dir que la nostra tasca defensiva sigui dolenta». Sí que es pot prémer l'accelerador en el rebot, ja que els gallecs són els segons pitjors en aquesta faceta. «Si el dominem, tindrem molt de guanyat, ja que en el darrer partit vam tenir problemes. En cas que el controlem, beneficiarà les nostres transicions ofensives».