La cinquena prova, la penúltima del campionat del món d'X-Trial, se celebrarà demà a Marsella i suposa la primera oportunitat per al pierenc Toni Bou per proclamar-se, de nou, campió mundial indoor. Si ho aconsegueix, serà el tretzè títol de la seva carrera sota teulada, i el 25è en total, sumats els de l'aire lliure. Des de l'any 2007, el domini del trial per part de Bou és absolut.

L'anoienc va aconseguir, fa pocs dies a Granada, la seva victòria 60 al mundial d'X-Trial. Demà, al Palais des Sports de Marsella se celebrarà la prova següent del campionat, amb inici de la competició a les 20.30 h. La segona fase arrencarà a les 22.15 i la gran final, amb 6 zones, es posarà en marxa a les 23 hores. La classificació general l'encapçala ara Bou (Montesa Honda), perseguit per Adam Raga (TRRS), amb 62, i per Jaime Busto (Gas Gas), amb 45.

El reglament del mundial permet als pilots descomptar el pitjor dels seus resultats. Amb tres victòries (a Budapest, Bilbao i Granada) més un segon lloc (Barcelona). Si guanya a Marsella, Bou serà matemàticament el campió; un segon lloc a França i un hipotètic triomf d'Adam Raga a Andorra ja no podria arrabassar el títol a Bou, que aposta per no abaixar la concentració. «Estic molt content de com he pilotat en les últimes proves després d'haver tingut una pretemporada complicada».