Una de les icones del Monbus Obradoiro és el seu entrenador. Moncho Fernández, nascut a Santiago, cobreix la seva novena temporada seguida en un club que no coneix cap altre inquilí a la banqueta des que va tornar a l'ACB per decisió administrativa. En aquest temps ha dotat l'equip d'un caràcter propi. Ahir va lloar el Baxi i el seu entrenador.

Segons Fernández, «serà un partit molt exigent. El Nou Congost és una pista molt difícil i és un dels equips que ara mateix juga millor a la lliga. Han sabut suplir molt bé les baixes de Renfroe i Dragovic amb Fisher i Murphy. També ha arribat Zubcic i han recuperat Sakho. Tenen bones individualitats, com Fisher i Toolson, però el gran mèrit de Joan Peñar-roya és que els fa jugar com un equip que defensa, es passa la pilota i juga francament bé».

Segons el seu punt de vista, el més destacable és que «cada jugador té el seu rol i tothom té molt clar què ha de fer. És molt senzill de dir, hi aspirem tots, però no sempre és fàcil d'aconseguir».

De cara a les seves possibilitats d'endur-se alguna cosa positiva del Nou Congost aquesta nit, «hem d'estar bé en l'aspecte ofensiu, però hem de millorar en defensa, sens dubte». En aquest aspecte, «ells són molt honrats i un equip molt treballat».