Comença un nou Mundial de motociclisme i aquest any ho fa una setmana abans del que ens té acostumats, el 10 de març al circuit de Losail, Qatar. Tot i aquest inici 'prematur', la segona carrera de la temprada no tindrà lloc fins a finals de març, i aquest serà el Gp de la República d'Argentina.

El 14 d'abril se celebrarà el GP de les Amèriques a Austin i llavors les dates ja seran les de sempre. El primer cap de setmana de maig tindrem la primera carrera a Espanya al circuit Ángel Nieto de Jérez, seguit dels Grans Premis de França, Itàlia, Catalunya, Holanda i Alemanya.

El període vacacional arribarà després de la carrera alemanya i durarà gairebé un mes. El 4 d'agost es tornarà a iniciar la competició a la República Txeca, seguit de les carreres d'Àustria, Gran Bretanya, San Marino, Aragó i Tailàndia. Posteriorment arribarà un dels moments clau de la temporada amb tres carreres en tres caps de setmana al Japó, Austràlia i Malàisia.

El campionat acabarà un any més al circuit de Xest, València, el 17 de novembre. El GP de la Comunitat Valenciana podrà ser la carrera en la que es podrà decidir qui serà el campió del Mundial de MotoGP 2019.