La professionalitat i la implicació dels jugadors menys habituals de l'Atlètic de Madrid va permetre als matalassers sumar el quart triomf seguit a la Lliga Santander i encarar amb l'equip titular fresc el determinant partit de dimarts a Torí, contra la Juventus, corresponent als quarts de final de la Lliga de Campions. Al partit d'anada, jugat al Wanda Metrolpolitano, els de Diego Pablo Simeone es van imposar per 2 a 0.

El partit d'ahir a la tarda no va oferir un gran espectacle als aficionats. El joc va ser pla i lineal i el matx es va caracteritzar per la manca d'ocasions de perill.

Però la bona disposició dels blanc-i-vermells va propiciar que totes les que es van produir fossin de color blanc-i-vermell, davant un Leganés poruc i defensiu que mai va gosar atacar amb determinació. Dos xuts aturats sense dificultats per Jan Oblak va ser tot el bagatge ofensiu de l'equip de Mauricio Pellegrino, que va oferir una versió contraposada a la del conjunt lluitador, agosarat i incòmode de Butarque.

Vèncer amb el refús d'un penal

Els de Simeone van generar només una ocasió de gol durant el primer període. Griezman va rematar amb intenció i va obligar Andriy Lunin a lluir-se (minut 30).

A la represa, el tècnic argentí va vitalitzar el seu equip amb la incorporació de Saúl Ñíguez i Thomas Lemar, i un penal discutit de Omeruo sobre Ángel Correa va propiciar el gol del triomf. L'ucrainès Lunin va aturar el llançament de la pena màxima de Saúl Ñíguez, qui va aprofitar el refús per sentenciar. Dos minuts després, Thomas Partey va rematar al travesser. Lunin va desviar al pal un servei de falta magistral de Thomas Lemar (minut 62). Va ser l'última ocasió dels matalassers, que es matenen a set punts del Barça.