El fondista de Bahrain Alemu Bekele, amb un temps de 2h 06' 04'', i la jove etíop Kuftu Tahir, que va parar el cronòmetre en 2h 24' 44'', van batre ahir els rècords de la Marató de Barcelona, que va reunir un total de 17.500 corredors sobre el renovat circuit urbà barceloní, precisament per facilitar els rècords.

Bekele va superar en més d'un minut la millor marca anterior, en poder del kenyà Jackson Kotut des del 2010 (2h 07' 30''); mentre que, en categoria femenina, Tahir, de 23 anys, va rebaixar en 20 segons el registre del 2017 de la kenyana Helen Bekele (2h 25' 04'').

En la classificació masculina, van completar el podi l'etíop Abebe Negewo (2 h 06' 49'') i el kenyà Anthony Maritim (2h 06' 54''). En categoria femenina, segona va ser la kenyana Josephine Chepkoech (2h 25' 20'') i tercera, Joy Kemuma, del Kazakhstan (2h 25' 35'').

Xavier Tomasa, dinovè

El millor classificat de casa nostra va ser el berguedà Xavi Tomasa, dinovè a la classificació masculina (23è de la general), amb un registre de 2h 28' 13''.