Hi haurà un cinquè partit. La final de la lliga estatal d'hoquei gel es decidirà en un desempat a Sant Sebastià el dissabte que ve. Això després que aquest cap de setmana el CG Puigcerdà no hagi pogut aprofitar l'oportunitat històrica de decantar la balança al seu favor davant el Txuri Urdin a la capital ceretana. Els locals arribaven al seu pavelló havent fet el més difícil, guanyar un dels dos enfrontaments al País Basc (1-1). Per tant, en cas de guanyar en els dos enfrontaments a casa, la lliga es quedaria a la Cerdanya. Però malgrat vèncer dissabte a la nit (5-3), ahir a la tarda els bascos no es van deixar sorprendre i van forçar l'esmentada cinquena confrontació, en vèncer per 5 a 9.

Dissabte el CG Puigcerdà va saber aprofitar l'ambient extraordinari a les grades per anotar-se el segon punt de l'eliminatòria. Els de Salva Barnola van marcar molt ràpid la diferència, però també és cert que la reacció del Txuri Urdin va fer patir pel resultat fins al final (5-3). El primer període va començar amb els locals més ficats en el partit, anotant tres gols, obres de Ramon Morer (en power play), Marc Paul (en inferioritat) i Pablo Muñoz. La segona part va ser més travada i amb poques ocasions, tot i que els visitants en van aprofitar una per entrar de ple en el partit. El tercer i definitiu parcial va començar amb un minut boig, amb un gol de cada equip (4-2). Després de diverses superioritats no aprofitades, el conjunt basc va fer el tercer amb deu minuts per jugar. Finalment, després de diverses expulsions, Granell va fer el 5 a 3 i va desfermar l'alegria de l'equip i l'afició.

Sense temps per assaborir la victòria, ahir a la tarda es va jugar la quarta confrontació de la sèrie. També amb una destacada entrada d'aficionats, es va disputar un partit en què els dos equips presentaven baixes, de les quals destacava la del local Carlos Rivero, clau en els esquemes de Salva Barnola. Els bascos van sortir disposats a evitar la derrota i es va posar per davant en el marcador dos cops, tot i que la primera part va acabar amb empat a dos gols. En el segon període, els visitants també van portar el pes del partit i van arribar amb molt perill a la porteria de Tsaregorodsev. Els ceretans van neutralitzar un gol del Txuri Urdin, però just després els bascos es tornaven a avançar (4-5). I en la tercera part l'equip de Sant Sebastià va assegurar-se el triomf amb un parcial demolidor d'1 a 4 ja insalvable per als de Barnola, que ja no tenien ni la condició física ni la mentalitat per remuntar el partit.

Així que la lliga 2018-19 es decidirà en un cinquè partit el dissabte que ve a Donosti. Un partit en què l'equip puigcerdanès tindrà algunes baixes importants després dels dos durs partits d'aquest cap de setmana.

Cal recordar que el CG Puigcerdà fa onze anys que no guanya aquest títol. Per guanyar-lo, però, té davant un conjunt molt sòlid que tindrà el factor pista a favor. Cal recordar que els bascos van aconseguir el primer lloc a la lliga regular abans de les eliminatòries finals.