El Reial Madrid va sumar tres punts d'una manera més exagerada en el marcador que el que es va poder veure damunt del camp per tancar deu dies en els quals va malbaratar totes les opcions d'aconseguir algun títol aquesta temporada. Enmig de rumors sobre si el d'ahir era l'últim partit de Solari a la banqueta, notícies sobre un expedient a Isco i informacions de baralles al vestidor, els blancs van saber patir davant d'un rival que no va tenir ni sort, ni encert, amb la qual cosa queda clar per què es troba en una situació complicada a la classificació.

La col·lecció de catàstrofes per a l'equip de Sergio González va començar quan Alcaraz va enviar a Palència un penal clar d'Odriozola a Óscar Plano, i va seguir amb el VAR. L'aparell va indicar que calia anul·lar dos gols seguits a Guardiola, el primer per fora de joc de Keko i el segon, d'ell mateix. El davanter ho va arreglar poc després en despenjar una esfèrica i donar l'1-0 fet a Anuar.

Però cinc minuts més tard, Masip va cometre una errada en intentar rebutjar un córner, Nacho va tocar la pilota i Varane la va empènyer per empatar. El Madrid s'havia salvat i, a l'inici de la represa, Óscar Plano va cometre un penal tan clar com innecessari a Odriozola, tornant-li la jugada de l'inici. Benzema el va transformar i el Valladolid es va acabar. Perquè els castellans ho van intentar, però Benzema va castigar-los en rematar de cap, tot sol, un servei de cantonada. Els canvis del Valladolid el van desarmar en defensa i ho va aprofitar Modric per iniciar una gran jugada amb Benzema i acabar-la amb classe ja en el tram final de l'enfrontament.