El Teatre Municipal l'Ateneu va ser un any més l'escenari, ahir, de la gala de lliurament dels Premis Neptú, que han reconegut els millors esportistes de la capital de l'Anoia durant l'any 2018. L'acte va constar de dues parts: la primera, que tenia tot el protagonisme dedicat als millors esportistes escolars; i una altra de centrada en les entitats, clubs i esportistes federats. En aquest apartat és on es van distingir els triatletes Albert Moreno i Anna Noguera com els millors del 2018.

Van assistir a l'acte l'alcalde de la ciutat, Marc Castells, diversos regidors, el subdirector general d'Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l'Esport, Oriol Marcé, i la diputada delegada d'Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos.

La cerimònia va ser conduïda per la periodista de Televisió de Catalunya Marta Bosch, i s'hi van poder veure les actuacions de l'humorista Txabi Franquesa i del grup de dansa i tecnologia Brodas Bros. El moment àlgid de tota la vetllada va ser el nomenament dels dos millors esportistes, uns premis que van recaure en els triatletes del Club Atlètic Igualada Anna Noguera i Albert Moreno. Noguera va ser campiona estatal absoluta en modalitat de Triatló de Mitja Distància i de la Triatló de Llarga Distància i va ser a l'Europeu de Mitja Distància. Pel que fa a Moreno, per la seva banda, va ser tercer a l'Europeu de Mitja Distància, a més a més de primer classificat dels estatals a la Marató de Barcelona.

Noguera es va imposar a les altres finalistes, la corredora Sheila Avilés (CAI) i l'escaladora Alba Pelfort (Club Excursionista UEC Anoia). Pel que fa a Moreno, va superar el també atleta Marc Sánchez (CAI) i el palista Joan Masip, jugador del CTT Borges.

A la categoria dels esportistes d'equip els guanyadors van ser la basquetbolista Laia Solé, campiona d'Europa sub-20 amb Espanya, i Elagi Deitg, porter a l'Igualada d'hoquei i que va ser tercer porter menys golejat de l'OK Lliga. També van ser premiats els atletes Marta Galló (CAI) i Àlex González (CAI) com els millors esportistes promesa; Pol Cantero (Handbol Igualada) com l'entrenador més destacat; i l'Infantil Femení del Club Bàsquet Igualada i l'Infantil Masculí A de l'Igualada Hoquei Club com els equips de base de més projecció.

El jurat dels premis va atorgar els reconeixements especials a Gemma Cubí, del Club Handbol Igualada, que el 2007 va impulsar el projecte Special Handbol, avui plenament consolidat a l'entitat, i també al Club Natació Igualada per haver organitzat la 80a edició de la Copa Nadal, considerat l'esdeveniment esportiu que va ser més destacat. Es van distingir també els esportistes destacats dels diferents clubs de la ciutat.