Havia avisat en la prèvia Joan Peñarroya que qui pensés que seria fàcil superar el Monbus Obradoiro s'equivocava. Ahir va patir molt, va renegar moltes vegades des de la banqueta, sobretot al primer quart amb algunes accions de Zubcic, i també va haver de gestionar una petita trifulca per excés de zel dels jugadors que «gestionarem internament com a equip».

Això sí, Peñarroya va començar dient que «ha estat una nit molt bona per a nosaltres perquè hem estat capaços de superar un equip que ha fet un gran partit com l'Obradoiro, totes les tàctiques que ens ha posat el Moncho [Fernández] i no hem sortit mai del partit. Crec que la seva diferència més gran ha estat de cinc punts a l'inici del tercer quart».

El tècnic egarenc va destacar «el paper del nostre públic. L'afició ha estat espectacular i ens ha permès agafar-nos al partit». A més, va afegir que «de les tretze victòries que hem aconseguit, segurament aquesta és la més treballada. Ha costat molt i una victòria tan complicada com aquesta és de les que m'agraden perquè demostren que som un equip que, fins i tot quan no estem encertats, podem gua-nyar, són de les que deixen pòsit i ens fan més forts».

«Ells també podien guanyar»

Peñarroya no va tenir manies en dir que «l'Obradoiro també hauria pogut guanyar aquest partit perquè han fet les coses molt bé. És un gran equip que està en un gran moment. En la seva darrera sortida van guanyar a València. En el primer quart, sobretot, ens han col·lapsat molt el bloqueig directe i després feien canvis i ens ho han fet passar molt malament. Crec que en aquesta fase ens hem estressat massa».

En la segona meitat, «hem controlat una mica millor el rebot ofensiu, i això ens ha ajudat, ja que ens ha donat opcions en atac, però al final recordo una acció en què ells han tingut quatre triple oberts, dos de Sàbat i dos de Vasileiadis, que són dels millors llançadors de la lliga, que no han entrat i després el Ryan [Toolson] ha anotat un triple que ens ha donat molt aire. També el Corey, que no ha tingut el seu millor dia, ha aparegut al final. És una sort tenir aquest tipus de jugadors».

Tot i els problemes, Peñarroya estava content de l'actitud dels seus homes i desvetllava que «Lundberg s'ha torçat el peu al primer quart, Pere Tomàs s'ha fet un cop a l'espatlla i ja veurem què té, tot i que la sensació no era gaire bona, i Toolson també ha rebut un cop al llavi. Malgrat això, ens hem aixecat i hem guanyat».

Respecte de les possibilitats de play-off, tot i que se li plantejava que la salvació està virtualment aconseguida, va manifestar que «he estat vuit anys a Andorra i Francesc Solana [director esportiu] sempre em deia que ell va baixar amb tretze victòries [amb el Fuenlabrada]. Ara tindrem dos dies de descans i anirem a mirar a la cara el proper rival [el Madrid].»