Ho ha fet saber per les xarxes socials. L'esportista igualadina Laura Orgué deixa l'alta competició després de quinze anys a l'elit de l'esquí de fons, primer, i darrerament de les curses de muntanya, especialment els quilòmetres verticals; també de forma esporàdica ha practicat l'esquí de muntanya. Això, tot i l'escrit de comiat que ha fet a Twitter, Instagram i Facebook, Orgué deixa una porta oberta amb un «adéu obert. M'agrada massa el dorsal com per no tornar-me'n a penjar cap més. El cert és que l'esport em fascina i m'omple en totes les seves vessants i tinc ganes d'aprofitar-ho».

En el seu relat a les xarxes socials, ple d'agraïments, Laura Orgué deixa clar que «ha arribat l'hora del canvi. Aquest any no tinc intenció de continuar en competició de la manera que ho he fet fins ara. Ja fa temps que sento que cos i ment em comencen a llençar algun missatge d'avís. Accidents, lesions, algun moment de falta de motivació i que em sento més observadora que protagonista, evidencien que aquest és el moment. Han estat molt anys de buscar el màxim rendiment; arribat a aquest punt, ara tinc ganes de fer altres coses que també m'il·lusionen i per això, aquesta nova temporada m'intriga feliçment».

El seu currículum és inabastable. En esquí de fons, ha participat en tres edicions dels Jocs Olímpics d'Hivern, el 2006 a Torí, el 2010 a Vancouver i el 2014 a Sotxi. En aquests tercers va ser desena en la prova dels 30 km en la modalitat lliure (millor classificació d'un esquiador espanyol). Va guanyar diversos campionats d'Espanya i va ser plata en l'edició del 2009 de la Copa d'Europa. També va guanyar l'estatal de cronoescalada.

En curses de muntanya, ha estat la dominadora els darrers anys de la Copa del Món del quilòmetre vertical (ha guanyat sis edicions edicions, la darrera el 2018 i també el 2012, 2013, 2014, 2015 i 2017) i també va guanyar el Mundial de skyrace el 2015, entre molts altres èxits en curses de muntanya mítiques sobretot a Europa.