Més participativa, reivindicativa, solidària, molt festiva i més manresana que mai. Així es presenta, enguany, la tercera edició de la Cursa de la Dona de Manresa. La prova de 5 km, oberta a tothom i de caràcter participatiu, ja que es pot fer caminat o corrent, es desenvoluparà el proper diumenge, a partir de les 10.30 hores, amb sortida i arribada a la plaça de la Font de les Oques, just davant la seu del centre esportiu que l'organitza, el Vela Club & Fitness.

La cursa figura dins el programa d'actes commemoratius del Dia Internacional pels Drets de la Dona i la Pau de la capital del Bages i té el suport institucional de l'Ajuntament de Manresa, el Consell Esportiu del Bages i el SIAD Montserrat Roig.

La gran novetat d'enguany és la primera Cursa de la Dona Infantil. La prova per als més joves constarà de dos recorreguts: el primer, de 600 m, adreçat als menuts nascuts entre el 2010 i el 2012, i el segon, de 1.200, per als infants que van venir al món entre el 2007 i el 2009. L'organització espera aplegar uns 150 nenes i nens.

Ahir es va fer l'acte de presentació de l'esdeveniment. Pere Arévalo, responsable del gimnàs Vela, va revelar que ja s'havien superat les 560 inscripcions efectives. Per tant, queden 240 places per completar les 800 inicialment previstes. Un nombre que es podria ampliar fins al miler si és necessari.

La 3a Cursa de la Dona també estrena patrocinadors. Motorcat Premium donarà suport a la prova per a adults, i la Cursa de la Dona Infantil naixerà avalada per Assegurances Santasusana. La potenciació dels actes lúdics i els festius que embolcallen l'esdeveniment i l'exposició pública de la mostra «Esportistes manresanes» completen l'atractiu programa. Les inscripcions es poden tramitar al gimnàs Vela o al lloc web www.cursadonamanresa.com.