Aquest diumenge, a Berga, hi haurà la primera activitat que s'ha programat dins la campanya

«Esport: Igualar x Guanyar». És iniciativa del Consell Comarcal del Berguedà i té com a finalitat avançar en la igualtat de gènere en l'esport. Durant tot el matí, a la zona esportiva del Tossalet, hi ha programades accions esportives amb la col·laboració d'entitats de la comarca. L'objectiu principal és sensibilitzar i fer més visible l'esport femení, amb la intenció de trencar esteorotips i motivar la tria lliure sense condicionants de gènere.

La consellera d'Afers Socials, Anna Maria Serra, va explicar que la campanya va dirigida a tota la ciutadania, però especialment als joves de 12 a 18 anys. En l'acte de presentació, que es va celebrar al Consell Comarcal, Abel Garcia, conseller d'Esports, va valorar de forma molt positiva la implicació del clubs i professionals que s'han compromès amb la jornada que es farà diumenge al Tossalet. Pel que fa a les entitats, hi ha el Club Esportiu Berga, el Bàsquet Berga, el Club Bàsquet Puig-reig, el Vòlei Gironella, el Club Esquí Berga, el Patinatge Cercs, Alter Sport, JAB i Mountain Runners del Berguedà que participen d'una manera o altra en el projecte. La jornada se celebrarà de les 10 del matí a les 13 hores. Durant tot el matí es podran practicar les modalitats programades de voleibol, futbol, patinatge, atletisme i zumba. Hi haurà animació infantil, un esmorzar popular i una acció ben especial, una performance sobre el gènere i l'esport.

Aquesta jornada inaugural també forma part dels actes pel Dia Internacional de les Dones, al Berguedà. A partir d'aquest proper cap de setmana, que és el tret de sortida de la campanya, les diferents entitats l'aproparan als esportistes, així com també amb missatges als socis i les sòcies que fan servir les seves diferents instal·lacions. S'ha fet el repartiment de cartells i xapes per a la difusió de la campanya.

Més activitats a punt

Hi ha un grup de treball per tirar endavant la campanya en el qual es troba el Consell Comarcal, el Consell Esportiu i representants de les diferents entitats.

De cara a l'estiu es prepara un curs de formació adreçat als clubs i esportistes i la recollida de dades sobre la pràctica esportiva disgregada per sexes. El curs que ve es faran més accions.