Amb nous al·licients per complementar l'essència d'una oferta que atreu amants dels vehicles 4x4 de Catalunya i de la resta de l'Estat, però també d'Alemanya, Anglaterra, Itàlia, Portugal i, sobretot, França. Així es presenta la vuitena edició de Les Comes 4x4 Festival, la concorreguda trobada activa de tot terrenys.

Els dos grans eixos vertebradors de l'esdeveniment segueixen sent els que l'han dotat de prestigi. És a dir, la possibilitat de recórrer amb el propi 4x4 els gairebé 70 km de pistes habilitades a les 518 hectàrees de la finca, i l'esperada i multitudinària exhibició de vehicles participants al Ral·li Dakar, patrocinada per BF Goodrich.

Enguany, l'esdeveniment consolida la reeixida ampliació a tres dies, referma l'aposta per complementar la demostració dels vehicles dakarians amb l'espectacular exhibició dels prototips que participen a l'Ultra4 Iberian Challenge i reformula el gran atractiu de dos quarts de quatre de la tarda, la clàssica Supertrack, per dotar-la de més dinamisme i vistositat.

A més, l'organització habilita una grada per veure les inversemblants prestacions dels 4x4 que participen a l'esmentada exhibició i estrena la nova àrea de restauració i serveis del Balancí, dotada d'una balconada natural per gaudir de la Supertrack amb una perspectiva immillorable.

Exhaurides les places per als 4x4

La possibilitat de circular per les pistes de les Comes ha esgotat, des de fa setmanes, les 2.700 places disponibles. Tot i això, l'organització ha determinat mantenir la limitació de l'oferta a 900 vehicles diaris, com a garantia de qualitat. Així doncs, Les Comes 4x4 Festival permetrà, una vegada més, practicar la conducció en un entorn controlat i amb la màxima seguretat, avui, demà i diumenge, a partir de les nou del matí. La tria del conductor determinarà la magnitud dels reptes de pilotatge que entoma, ja que les pistes són senyalitzades per colors, segons el seu grau de dificultat.

Demà i diumenge, des de les onze del matí, nou vehicles que van competir al 41è Ral·li Dakar mostraran al públic les seves prestacions a la imprescindible Exhibició Dakar BF Goodrich. A hores d'ara, ja han confirmat la seva presència els camions de l'holandès Gerard de Rooy i el castellfollitenc Moi Torrallardona, tercers a Lima, del burgalès Alberto Herrero i del santfeliuenc Jordi Juvanteny, amb el seu característic MAN 6x6 de l'equip Epsilon. Els cotxes de l'olianès Isidre Esteve, de Cristina Gutiérrez i de Xavier Foj, i els buguis de Gerard Farrés, Dani Solà i Joan Font completen el cartell de la demostració. A les set de la tarda, a la conferència sobre el Dakar, s'hi afegiran Nani Roma i Lucas Cruz, entre altres pilots.

Pel que fa a la Supertrack, Pep Vila i el seu equip han optat per redissenyar-la. Enguany, per primera vegada, tal com detalla Vila, «s'han establert dues categories: una per als vehicles completament modificats i una altra per als que només han estat lleument adaptats». «Els oferirem dos re-correguts diferenciats dins un mateix circuit per tal de palesar les seves potencialitats», explicita.

L'oferta lúdica de la trobada inclou la Welcome Festival, la popular festa de benvinguda; el concert de Zàping! de dissabte a la nit; el tour en camió militar per la finca; l'àrea d'esbarjo infantil i la imprescindible fira comercial.