La presència de vehicles 4x4 de radiocontrol a escala 1:10, els anomenats RC Crawlers, ha estat habitual a les edicions anteriors de Les Comes 4x4 Festival. La trobada permetia a infants i adults posar a prova les habilitats pròpies a l'hora de menar aquestes rèpliques exactes dels tot terrenys.

Enguany, els responsables de la trobada pretenen impulsar i prestigiar aquesta activitat de forma definitiva. Per això, per mitjà de l'agència de comunicació Màrqueting Off-Road, empresa especialitzada també a oferir tot tipus de serveis a esdeveniments del món del motor, s'ha instaurat el primer Concurs de Circuits per a RC Crawlers.

El gerent de Màrqueting Off-Road, Xavier Moorly, detalla que «vam establir les bases del certamen i vam contactar amb la desena de clubs d'aficionats d'arreu de Catalunya. Sis van entomar el repte de dissenyar i construir una zona del circuit, des dels obstacles fins als elements decoratius».

L'obra dels membres del Club TT Vallalta de Sant Iscle de Vallalta, de l'Essence RC Lleida, del Retro'n Wheels de Sant Vicenç de Montalt i dels barcelonins RC Crawler Barcelona, Roc Cat Barcelona i Zona Circular TV construiran, des de primera hora de dissabte, un espectacular circuit per a gaudi de tots els aficionats i curiosos. Durant el dia, el jurat del concurs atorgarà el premi al club responsable de materialitzar la zona guanyadora, la més ben decorada i la més tècnica.

Xavier Moorly preveu que la iniciativa «omplirà d'activitat la nova àrea de serveis del Balancí. A les Comes, s'hi aplegaran uns 230 vehicles 4x4 de radiocontrol». «Serà la trobada més gran de RC Crawlers del país», conclou.