Ni que fos per un dia, un tècnic manresà ha dirigit el Barça Lassa de bàsquet. Ho va fer ahir Ricard Casas després que Svetislav Pesic, al primer minut de partit a casa del líder de l'Eurolliga de bàsquet, el Fenerbahçe, fos expulsat per les seves protestes. Una entrada en falta, no assenyalada, a Jaka Blazic va provocar l'entrada a la pista de Pesic increpant el col·legiat lituà Vilius, que li va xiular primer una tècnica. Va seguir la queixa, i tot seguit l'entrenador serbi rebia la desqualificant i era expulsat.

Ricard Casas, l'ajudant de Pesic i amb qui ha guanyat dues Copes del Rei, va dirigir des de llavors un Barça competitiu que va estar a punt de fer encaixar la primera derrota de la temporada a l'equip turc. Durant 36 minuts, el Barça va dominar el marcador i es va avançar de fins a 11 punts. Però un parcial de 15-2 en el tram definitiu, amb un Sloukas letal, va condemnar els blaugrana. Els 17 triples del Fenerbahçe van ser definitius.

El Barça va manar el primer quart (16-23), amb 10 punts d'un actiu Jaka Blazic, i aguantava quan es va arribar al descans (37-38). El 0-10 dels catalans va enlairar-los a la represa i es mantenien davant (56-66) a set minuts del final.

Una antiesportiva a Seraphin va posar els d'Obradovic a només dos punts (66-68), però un 3+1 que va anotar Kuric donava oxigen al Barça. Heurtel tornava a la pista i, amb un 69-76, Tomic errava una acció clara sota cistella i els turcs no perdonaven des de 6,75, amb un Sloukas que empatava (77-77) quan mancaven dos minuts. Pangos va suplir Heurtel però la defensa dels turcs va frenar el Barça. Altre cop Sloukas, Melli i el triple encistellat per Melih Mahmutoglu reblaven el parcial de 15-2 per col·locar un 84-78 al darrer minut que va ser definitiu per als catalans. El Barça es manté en el cinquè lloc, amb 15 victòries, i la setmana vinent rep l'Herbalife i jugarà a Munic.

Pas endavant del Baskonia

Per 82-62 el conjunt de Vitòria es va imposar al Buducnost i puja al sisè lloc de l'Eurolliga (14 triomfs), i lluita per entrar als play-off. Hi vol ser el Panathinaikos (13) que va vèncer el CSKA per 77-78.