El líder Manresa té avui el que es pot considerar un dels reptes més difícils de la temporada, aturar el poderós Andorra (força intractable des de l'arribada del grup Kosmos de Gerard Piqué al club el mes de desembre). El conjunt andorrà, entrenat pel sallentí Gabriel Garcia de la Torre Gabri, és ara mateix un clar aspirant a la plaça d'ascens o bé a la de promoció. Tot i això, de moment els andorrans ocupen la setena plaça i són encara a deu punts del Manresa (amb un partit pendent contra el Vilanova) quan queden deu jornades per disputar-se.

El partit d'avui es jugarà al camp d'esports Prada de Moles (16 h). Els manresans, que venen d'un bon empat amb la Munta-nyesa al Congost (0-0), necessiten puntuar a Andorra per no veure compromès el lideratge, ja que només són tres punts per sobre del segon classificat, el Viladecans, que té un millor gol-average particular i s'enfronta demà diumenge al cuer Balaguer, que fa set partits seguits que no guanya.

Per la seva part, els números de Gabri amb l'Andorra són molt bons. Després del seu debut amb derrota a Almacelles, els andor-rans han acumulat cinc victòries i dos empats, el darrer diumenge passat al camp del Mollerussa (0-0). En vuit partits, el conjunt andorrà ha sumat catorze gols a favor per set en contra. Actualment, la plantilla reforçada de l'Andorra és formada per 25 jugadors, alguns amb passat blaugrana com per exemple Martí Riverola (està sancionat), l'argentí Fede Bessone i Adrià Vilanova (fill de Tito Vilanova). També té a les seves files el gironellenc Oriol Dot i el porter Nico Ratti, exporter del Llagostera. També algun veterà com Marc Pujol , que va ser una temporada al Manresa (2007-08).

En la formació manresana, la gran novetat és el davanter fitxat aquesta mateixa setmana, David Sánchez, que prové del Parets, conjunt de Segona Catalana i que podria debutar a Andorra. Manel Sala continua de baixa per sanció.

El tècnic manresà Andreu Peralta té clar que «afrontem aquest partit amb el mateix respecte que els altres. Anem a buscar els tres punts i, després, el mateix desenvolupament del joc dirà si ens els mereixem. Ells tenen una plantilla molt reforçada, basada en el joc associatiu. Ara bé, penso que sense pilota és un conjunt que pot patir perquè els seus jugadors no estan acostumats a córrer».

Per a l'Andorra, fins i tot els tres punts són més importants que ho poden ser per al Manresa, perquè, en cas de derrota, podrien quedar del tot despenjats. Segons Peralta, «nosaltres hem d'anar a la nostra i no pensar en els altres. Si fem les coses bé, tant és el que facin la resta d'equips. Perdre el lideratge?, l'important és ser al davant la dar-rera jornada quan l'àrbitre xiula el final del partit».

L'Igualada juga a casa

També avui (18 h) l'Igualada se les veurà amb la Rapitenca, en una bona ocasió per als igualadins de mantenir-se a la part alta de la classificació. Els tarragonins no estan ara en el seu millor moment en la lluita per la permanència. D'altra banda, els igualadins, després d'empatar a Tàrrega, buscaran els tres punts que els acosti al grup de privilegiats de la categoria.

L'Igualada haurà de jugar aquest enfrontament després dos partits sense guanyar, l'esmentat empat de diumenge (2-2) i la inesperada derrota a les Comes davant el Vista Alegre (1-2).