El Baxi Manresa es presentarà aquest matí al WiZink Center, on el Reial Madrid actua com a local, amb una baixa de consideració. La no presència del base titular de l'equip, l'americà Corey Fisher, és una absència important que pot ser determinant, però Peñarroya, l'entrenador manresà, no s'hi vol refugiar i manifesta que «l'equip va a Madrid amb molta il»lusió de fer les coses bé. Esperem repetir el partit de fa poques setmanes al Congost, ho firmaria, encara que per guanyar ens va faltar tenir una mica més d'encert i saber jugar amb més tranquil·litat».

La lesió de Fisher és muscular, al psoes, un múscul que es troba entre la cavitat abdominal i l'inici de la cuixa. L'estrebada la va tenir dijous, en un dels entrenaments de l'equip. El Bàsquet Manresa no ha confirmat encara el temps de baixa. Si és més d'una setmana, el jugador es podria perdre algun dels següents partits: a casa amb el San Pablo Burgos o a la pista del Barça. Després de les proves que li han fet, el club ha transmès la impressió que la lesió no és greu.

A més del contraremps físic de Fisher, el Baxi estarà pendent fins a darrera hora de l'estat de Pere Tomàs. L'ala no va poder acabar el partit que el Manresa va guanyar a l'Obradoiro (75-72) per un cop que va rebre a l'espatlla, que s'ha mantingut inflamada als darrers dies i no li ha impedit entrenar-se amb la resta de companys; però tot apunta que jugarà. Sí que està millor de les molèsties al peu Jou, com també Lalanne, que ha passat un procés víric que l'ha afectat la laringe, es troba en condicions de poder disputar el partit a Madrid. Sense el lesionat Fisher, també ha viatjat amb l'equip el vinculat David Òrrit. En el Madrid és baixa Ayón i és molt probable que tampoc no jugui Randolph.

Dificultat i motivació màxima

La pista del Madrid és la tercera dels considerats grans que visita el Baxi Manresa aquest curs. En el matx a la Fonteta va perdre per 13 punts amb el València (89-76) i en el Martín Carpena de Màlaga, amb l'Unicaja, només va caure per dos punts i al darrer segon (99-97).

Joan Peñarroya comenta sobre el partit d'avui que «tots sabem la capacitat que té el Madrid, ni els seus jugadors ni el seu cos tècnic ofereixen dubtes. Ara està jugant amb velocitat de creuer, sap que li arriben les setmanes més decisives de la temporada». S'ha de dir que el Madrid va derrotar 75-100 el Khimki, dijous, i té doble compromís a l'Eurolliga la setmana vinent: rebrà l'Armani Milà i visitarà el Kirolbet Baskonia.

El Baxi va perdre per 78-83 el partit amb el Madrid, el darrer de la primera volta, que en cas de triomf l'hauria classificat per ser a la Copa del Rei. D'aquell matx, Peñarroya en destaca que «vam aconseguir agafar més rebots que el Madrid, que no és gens fàcil, i vam aconseguir aturar el seu joc de contraatac. M'agradaria tenir una actuació similar, però no serà gens fàcil. En tot cas, veig l'equip amb gran motivació i amb ganes de fer les coses molt bé».