El lideratge va ser la principal llosa per al Manresa en la seva visita al camp de l'Andorra. La suma de la pressió, la responsabilitat de defensar el primer lloc, i la potència del conjunt que finança Gerard Piqué des del desembre i que entrena el sallentí Gabri Garcia van ser un còctel impossible de superar. Només després d'encaixar el segon gol -tot just al minut 2 del segon temps i davant del dubte de si hi havia fora de joc o no-, el conjunt blanc-i-vermell, que ahir vestia de blau cel, es va fer amo i senyor del partit. Però sense determinació ni encert de cara a barraca. I això ho van aprofitar els andorrans per acabar de rematar el matx gràcies a la velocitat de Moha, un dels jugadors més destacats del partit.

Els d'Andreu Peralta, que no van poder comptar amb el central Florent per unes molèsties al genoll ni tampoc amb el sancionat Manel Sala, van sortir a la gespa del complexe esportiu de Prada de Moles, a Encamp, amb moltes ganes de demostrar el perquè de la seva privilegiada situació a la classificació. Però la sobreexcitació va ser mala consellera.

Peralta es va passar molta estona des de la banda demanant calma als seus homes. Que no volguessin córrer més del compte. Que tinguessin paciència. Però van ser els andorrans qui van amenaçar primer. De fet, estaven més ben plantats. Tot just corria el minut 5 que Pol Busquets va haver de fer una intervenció de mèrit a xut de Tacón. Forgas tampoc no encertaria en dues rematades posteriors, totes dues desviades. Fins al minut 22 el Manresa no donaria el primer senyal de perill, amb una rematada que va sortir molt alta de Noah, un dels més incisius dels manresans, juntament amb Ivan Romano.

La resposta de l'Andorra no es va fer esperar i a l'equador del primer temps, després d'una nova aturada sense blocar de Busquets a xut de Forgas, la jugada va continuar i la centrada de Tacón la va acabar rematant amb el cap al fons de la xarxa el local Cervós. Els manresans feia estona que ensumaven el perill a prop i al final van acabar pagant-ho amb el primer gol. El Manresa es va treure una mica la son de les orelles i es va espolsar el domini tricolor. I amb aquesta intenció es va encetar la segona part. Però la segona diana andorrana, massa veloç en el temps i després d'una combinació entre Moha i Forgas, va ser tota una galleda d'aigua freda. És cert que a partir de llavors el domini i la circulació de la pilota va ser de clar color manresà. Però no n'hi va haver prou. Al contrari, amb un ràpid contraatac els de Gabri García van acabar de sentenciar amb un gol de Moha al minut 82.

Ara, el Manresa ha d'estar pendent avui del Viladecans, que, en cas de vèncer el cuer Balaguer, se situaria empatat a punts amb els manresans, però amb millor goal-average particular.