Per un gol, el Manresa ja no és líder al grup 2 de Primera Catalana. El goal-average particular ha donat la primera plaça provisional al Viladecans, que ahir va vèncer, no sense patiments, el cuer Balaguer per 1 a 0. Els manresans, que havien perdut dissabte al camp del totpoderós Andorra, estaven en mans del conjunt del Baix Llobregat. Ara, el Viladecans i el Manresa tenen els mateixos 48 punts, però els resultats entre els dos conjunts treuen el privilegi d'ocupar la primera plaça als blanc-i-vermells. A la primera volta, al Congost, el resultat va ser favorable al Manresa per 1 a 0; a la segona, el Viladecans es va imposar per 3 a 1, en un duel en què va destacar la polèmica arbitral.

Malgrat que l'equip que dirigeix Andreu Peralta hagi perdut la primera posició, es manté en una privilegiada situació quan encara queden nou jornades per jugar-se. Això sí, amb una classificació més atapeïda. Tant és així que dar-rere del Viladecans i el Manresa, amb tres punts menys (45), ja hi ha la Muntanyesa, de Dani Andreu, equip que ahir es va desfer del Júpiter en el derbi barceloní (2-1). En quart lloc s'ha situat l'Igualada, amb 42 punts. I darrere dels igualadins, el temut Andorra, amb 41, però amb un partit pendent davant el Vilanova a casa, que es jugarà per Setmana Santa. Els andorrans també ajornaran el duel de la setmana que ve amb Lleida B pels compromisos de la selecció del Principat. En aquest cas, l'enfrontament es jugarà el dia 1 de maig.

En les nou jornades que queden, el Manresa tindrà rivals de totes les característiques. Diumenge, els d'Andreu Peralta repeteixen desplaçament, aquesta vegada al camp d'un Júpiter que té un panorama complicat en la seva lluita per la permanència. Els barcelonins són cinquens per la cua i acumulen set jornades sense guanyar, amb quatre derrotes i tres empats. Després de les dues sortides seguides, el Manresarebrà un irregular Almacelles a casa. Els lleidatans, tot i que no han dit la darrera paraula, es troben força allunyats de les posicions capdavanteres (a nou punts del Viladecans i del Manresa). En els set dar-rers partits, els manresans s'hauran d'enfrontar a tres dels darrers classificats, el Cambrils, el Balaguer i la Rapitenca. I de la zona intermèdia, al Vista Alegre, al Tàrrega, al Mollerussa i al Lleida B.

L'Igualada, en una temporada molt meritòria, pot ser jutge en la lluita pel lideratge (ascens directe) i per la segona plaça (promoció d'ascens). Sense descartar-se ell mateix, el conjunt igualadí ha de jugar amb el líder Viladecans, el tercer classificat (la Muntanyesa) i també amb l'Andorra, en una darrera part de la competició molt exigent per als de Moha.