El Barça Lassa va aconseguir mantenir la primera posició de la lliga Endesa, a l'espera de la seva visita a la pista del Reial Madrid el cap de setmana que ve, en què els blancs intentaran desplaçar-lo de la posició privilegiada. El conjunt de Pesic, però, va haver de superar ahir un nefast començament de partit condicionat, segurament, per l'esforç de divendres a Istanbul, però que el va obligar a remar a contra corrent tota la primera meitat del duel.

Així, sense Hanga a la convocatòria, el Barça va errar els seus deu primers atacs i es va trobar amb un 0-11 en contra al minut 5, amb temps mort inclòs del preparador serbi. Van ser Pau Ribas, que acabaria lesionat el partit, i Pierre Oriola els que van fer despertar l'equip, amb l'ajut d'Heurtel, però l'Estudiantes va mantenir l'esforç i va arribar al primer descans amb un sorprenent 10-22, que va eixamplar en tres punts a l'inici del segon període amb un triple de Hakanson.

En aquest parcial, però, els locals van sortir més ràpids de moviments i un parcial de 6-0 coronat amb un triple de Claver va provocar que s'escurcés la diferència fins al 21-27 i que, poc després, Singleton donés el primer avantatge als locals. De tota manera, Brizuela i Cook es van resistir a rendir-se i l'equip de Berrocal va arribar a la mitja part amb un lleuger avantatge (36-39).

A la represa, Pesic va situar Pangos i Kuric al perímetre i la situació es va capgirar aviat. A més, Tomic va començar a imposar la seva llei sota el cèrcol i l'avantatge barcelonista ja va créixer per damunt dels deu punts (53-42), una diferència que es mantindria al final del quart (70-59), després d'un triple de Suton.

Una falta desqualificant a Gentile, però, va acabar de descentrar l'equip visitant. El Barça es va escapar fins al 77-61, al minut 34, i ja no hi va haver res a fer, malgrat que l'Estudiantes va tornar a reduir la diferència fins a un 71-61 que va ser un miratge.