El pilot bagenc Simeó Ubach (Husqvarna) és el nou capdavanter del Campionat d'Espanya de motocròs en la categoria MX2 elit després de guanyar les dues mànegues de la prova de Malpartida de Càceres.

El corredor del MC Baix Berguedà i de Sant Salvador de Guardiola va sortir segon en la primera sèrie, darrere de Mario Lucas, però quan faltaven dues voltes per al final, Ubach es va situar primer, una posició que ja no va deixar. A la segona mànega, Simeó Ubach va liderar la cursa, tot i que Mario Lucas va fer un intent d'avançar-lo, però va caure a terra i va quedar relegat al tercer lloc.

Com ja va passar a la prova de Talavera de la Reina, Simó Ubach es va endur els dos premis Holeshot Hesperia Michelin (pilot que fa la volta més ràpida en cadascuna de les sèries). Després de les curses, Simeó Ubach no va poder amagar la satisfacció: «La meva cara ho diu tot . Estic molt content d'haver guanyat les dues curses i també els dos Holeshot. En aquest sentit estic molt agraït al meu equip per la feina que ha fet a la meva moto. Som líders i la propera cursa és a casa, a Bellpuig».

En la mateixa categoria MX2 elit, el també bagenc Oriol Casas (KTM) va ser quart en les dues mànegues i en la general, i ocupa la tercera posició provisional del campionat. Salvador Ubach va entrar en dotzena posició en les dues curses, i va acabar onzè en la combinada (és quinzè a la general de la competició).

En MX1 elit, Lluís Riera (Yamaha) va classificar-se desè i onzè en les mànegues, respectivament, i va acabar desè, que és la mateixa plaça que té ara al campionat. I en MX 125, el pilot balsarenyenc Guillem Farrés (KTM) va ser tercer després d'un segon i un cinquè llocs. A la general també està situat en tercera posició. La propera prova de l'estatal tindrà lloc a Bellpuig.