Per si encara no ho estava, des d'ahir la lliga està més sentenciada. Un recital de Leo Messi, amb tres gols de les més variades factures, va deixar sense resposta un Betis que anit va pagar car la gosadia del seu 3-4 al Camp Nou a la primera volta. El Barça, amb la inspiració del seu crac i un altre gol de Luis Suárez, sempre batallador i que no es desmoralitza per errar allò que sembla més fàcil, deixa ja a 10 punts l'Atlètic i a 12 el Madrid, i es pot començar a centrar en un repte de Champions en què l'espera el Manchester Unted.

La pressió del Betis va durar els primers minuts, en què els de Quique Setién haurien pogut marcar primer. Sobretot en una acció per la banda de Joaquín, que va centrar a l'àrea petita però Jesé no va arribar a la rematada. Els locals es van anar desinflant i van començar a demostrar feblesa al darrere, amb les pèrdues de Mandi, Sidnei o William Carvalho. Al minut 16, Arthur rebia una falta de Joaquín a la frontal de l'àrea en una situació ideal per a Messi i després d'una clara falta de Rakitic a Guardado que De Burgos Bengoetxea no va assenyalar i en què el mexicà va veure la groga per les seves protestes. Poc després, quan tot es va calmar, el que temien els jugadors bètics i els seus seguidors es va complir: un xut letal de Messi que es va colar per l'escaire esquerre, amb Pau López impotent. Al minut 24 hi va haver una falta gairebé calcada, després d'una acció de Batra amb Arturo Vidal. Aquesta vegada sí que el porter català del Reial Betis va atrapar el tir de l'argentí.

Els locals van tornar a tenir una estona d'energia ofensiva, amb un Tello que superava Sergi Roberto, però els va faltar clarividència per marcar. Com a Luis Suárez al minut 39, que va enviar l'esfèrica a les mans del porter i no va culminar la gran jugada que va iniciar Ter Stegen amb una passada llarga a Jordi Alba, que va combinar amb Vidal i aquest amb Messi que va donar una assistencia no aprofitada. Els papers es van intercanviar ja en el temps de descompte del primer temps. Una passada d'esperó obra de Suárez va deixar sol Messi, que no va perdonar. El partit ja estava prou encarrilat, tot i que li faltava tota la segona part.

Una meravella per acabar

L'equip de Setién va encetar amb coratge la segona part, però sense idees clares i deixant molts espais als contraatacs del Barça, molts d'ells iniciats pel porter alemany Ter Stegen amb enviaments llargs que agafaven fora de posició una defensa bètica molt avançada.

Luis Suárez va tenir un altre cop un parell d'ocasions claríssimes que no va aprofitar. Curiosament, tot seguit va aconseguir el 0-3 en la jugada més complexa, en culminar un eslàlom en què va superar els defenses andalusos per acabar afusellant Pau López al minut 64, encara amb gairebé mitja hora de partit per davant.

El Betis va canviar tres jugadors en poc marge de temps, entrant al camp Emerson, Lainez i Loren. Va ser una combinació dins l'àrea del Barça entre els dos darrers que va permetre Loren transformar l'1-3, premi a l'esforç dels locals. En cap moment, però, hi va haver la impressió que els verd-i-blancs fossin capaços de posar la por al cos a un Barça que controlava el matx sense gaire problemes.

El colofó, com no podia ser de d'altra manera, el va posar Messi, el rei de la nit. La passada de Rakitic cap al de Rosario la va transformar aquest amb una obra d'art. Va ser una vaselina dolça i alhora diabòlica que va batre un porter sense recursos per aturar una genialitat d'un calibre suprem. La mala notícia va ser que Luis Suárez es va retirar als darrers minuts amb un esquinç al turmell dret.