El València Basket és a una victòria de la final de l'EuroCup després d'imposar-se ahir, en ple dia de Sant Josep i per tant de falles, al Unics Kazan per 69 a 64. Aquests dos equips es tornaran a veure les cares divendres (17 h) en el segon partit de les semifinals a Rússia. En cas de fer falta un tercer partit, es jugaria dimecres que ve.

En l'enfrontament d'ahir va haver-hi molta igualtat i un tempteig curt, amb diferents alternatives. El primer quart el va dominar el conjunt de Jaume Ponsarnau amb un igualat 11 a 10. Els russos van capgirar el marcador en el segon quart amb 17 a 20 (28-30 al descans). A la represa, el València Baket tampoc no aconseguia marxar, mentre que el Unics Kazan tenia quatre punts d'avantatge al final del tercer quart (44-48 amb un 16 a 18 de parcial). En el quart i definitiu període es va mantenir l'equilibri però en la recta final els valencians van fer un pas endavant (25 a 16 de parcial).

També el Morabanc Andorra jugava el seu primer duel de semifinals, a la pista de l'Alba Berlín d'Aíto Garcia Reneses. En aquest cas, els andorrans van caure per 102 a 97. L'equip d'Ibon Navarro va anar sempre a remolc amb amplis avantatges favorables als alemanys en els dos primers quarts (59-43 al descans). En el tercer, però sobretot en el quart parcial, el Morabanc va millorar i molt l'anotació i es va arribar a situar a només dos punts (99-97) abans de la darrera cistella local. Divendres, a Andor-ra, el segon duel (20.15 h); el tercer, si cal, dimecres a Berlín.