21 de març de 2019
21.03.2019
Regió7

Aguilar de Segarra estrena un nou circuit permanent d'orientació

20.03.2019 | 23:48
Un senyal al terreny

Aquest mes de març ha entrat en funcionament el segon circuit permanent d'orientació del municipi d'Aguilar de Segarra (Bages). La iniciativa, impulsada des de l'Ajuntament, té l'assessorament i disseny del Club Orientació Berguedà (COB).

Després que s'inaugurés el primer circuit el 2013, i se'n fes una actualització l'any passat, s'ha realitzat un segon projecte d'orientació als entorns del nucli de Castellar de Segarra. Com la resta de circuits permanents realitzats pel COB, es tracta d'una activitat apta per a tothom, des de famílies i gent que vol iniciar-se i conèixer l'orientació tot passejant pel bosc, fins a corredors que volen millorar i fer un bon entrenament.

El mapa ofereix diverses possibilitats, des de triar les fites i l'ordre a seguir, fins a realitzar un dels circuits proposats per l'organització o fer-lo utilitzant el mòbil amb l'aplicació iOrienteering. Aquesta aplicació, que es pot descarregar gratuïtament, es basa en codis QR que estan impresos al darrere del mapa i permeten descarregar el circuit a seguir. Aleshores, només cal escanejar el codi que apareix en cada estaca per confirmar que és la correcta.

En fer cada escaneig, es crea un registre amb el temps de pas de cada fita, i el resultat final en acabar, que es pot guardar perquè consti a la classificació general del circuit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.