El Sedis Club Bàsquet «analitza i valora seriosament» l'opció que el primer equip femení, el Cadí la Seu, jugui la temporada que ve l'Eurocup, la segona competició continental. Hi ha dos requisits necessaris i obligats. Un d'ells és el de superar l'encreuament en la primera ronda del play-off. D'altra banda, hi ha el tema de la viabilitat econòmica. En tot cas, el club urgellenc es fixa Europa com l'esquer definitiu per intentar un dels reptes que ara té entre mans la direcció esportiva de l'entitat: renovar el gros de la plantilla.

El club ja s'ha posat a treballar per buscar els suports necessaris per intentar jugar a Europa si l'equip acaba la temporada entre els quatre primers i per sondejar les pretensions de les jugadores. L'entitat té molt clar que el bon curs que s'està duent a terme (ara el Cadí és tercer, només superat per Perfumerías i Girona) és per la qualitat de l'equip, i la intenció és renovar les millors jugadores.

Però la dificultat és més gran: la bona temporada que estan fent moltes de les integrants de l'equip que du Bernat Canut, començant pel mateix tècnic, no està passant desapercebuda. Jugadores com ara Andrea Vilaró, Yurena Díaz, Georgina Bahí, Merritt Hempe i Shereesha Richards poden tenir ofertes d'arreu. Cap d'elles no té contracte amb el Sedis més enllà d'aquesta primavera i caldrà fer negociacions.

El basquetbol femení espanyol té dues places per a l'Eurolliga i entre tres i quatre per a l'Eurocup. Aquestes darreres normalment no s'esgoten mai perquè els clubs no estan en disposició econòmica per afrontar el repte. Segons fonts del Sedis Bàsquet, «si acabem dels quatre primers, podrem defensar el dret esportiu adquirit. Estem fent gestions per veure i valorar la viabilitat econòmica. Totalment a banda del pressupost i el projecte per a la plantilla 2019-20».

La direcció esportiva creu que

no caldria incrementar el nombre de fitxes respecte de les que ha tingut aquest any l'equip per jugar a Europa. Sí que caldria reforçar-se en algunes posicions (potser una jugadora per lloc) per garantir les rotacions més llargues i donar més minuts de descans. Cal tenir en compte que caldria afrontar un parell de competicions que són de màxima exigència i que, segons els equips i les pistes a visitar, els viatges serien complicats.