L'Osca va anunciar ahir, poc abans de fer-se oficial la convocatòria, la decisió de no cedir els futbolistes Enric Gallego i Álex Gallar a la selecció catalana de cara al partit amistós que es disputarà dilluns contra la selecció de Veneçuela, a qui l'Osca sí que ha permès la convocatòria dels futbolistes Herrera i Juanpi. El conjunt aragonès afirma que, en ser una selecció «reconeguda per la FIFA», estan obligats a cedir els jugadors. «Malgrat les baixes d'última hora, seguirem treballant per acabar d'elaborar la llista», va assegurar el seleccionador català, qui va afirmar que les baixes de Gallar i Gallego són «de primer nivell» i que ambdós jugadors «estaven bojos per venir».

El Valladolid i el Rayo Vallecano van ser els primers equips en anunciar dimarts que no cedirien els futbolistes convocats per la selecció catalana. A més dels dos futbolistes (Jordi Masip i Rubén Alcaraz), el club val·lisoletà també tenia en la convocatòria el seu tècnic Sergio González, que és ajudant de Gerard López. El seleccionador català va aclarir que la decisió de Sergio va ser «personal», ja que va considerar que si no hi anaven els futbolistes del seu equip, ell tampoc no hi havia d'anar. El Rayo va negar la participació de dos futbolistes que havia convocat el seleccionador (Álex Moreno i Alberto García). Pel que fa a la decisió dels tres equips espanyols que han vetat la participació dels seus futbolistes a la selecció, argumentant que no volen arriscar una possible lesió dels seus futbolistes, Gerard López va afirmar ahir en la presentació de la convocatòria que respecta la decisió i que l'entén «perfectament». «El que sí que pot molestar és que ho podien haver dit abans per adaptar-nos-hi, la llista inicial era de seixanta noms. Tot ha estat a l'últim moment», va dir el seleccionador respecte de la decisió.

Xavi i Piqué, líders de la llista

Els futbolistes Gerard Piqué (FC Barcelona) i Xavi Hernández (Al Sadd) són els noms més atractius de la convocatòria de Gerard López, a la qual se sumaran dos noms més després del veto a dar-rera hora de Gallar i Gallego.

Els clubs que duran més futbolistes a la selecció són l'Espanyol (Sergio García, Dídac Vilà, Melendo i Víctor Sánchez) i el Girona (Àlex Granell, Pere Pons, Muniesa i Aleix García). L'Eibar també té tres jugadors a l'equip (Cucurella, Cardona i Joan Jordán). Marc Bartra, Aleix Vidal, Montoya, Boja, Oriol Romeu i els porters Becerra i Badia tanquen la llista.