El València Basket de Jaume Ponsarnau es va classificar ahir per disputar la final de l'Eurocup en vèncer en el segon partit del play-off semifinal contra l'Unics Kazan, l'equip al qual ja va gua-nyar en la seva darrera final d'aquesta competició, el 2014. Els valencians van dominar durant tota la primera part, tot i que després van haver de resistir la remuntada dels locals i acabar de rematar el duel amb els punts dels dos Thomas, Will i Matt, sobretot en els tirs lliures. Al partit també va intervenir Rafa Martínez, que va ser 57 segons a la pista.

Després de la remuntada en el primer partit, dimarts, els valencians van deixar clares les intencions en el primer quart. Els russos, anant a remolc, van aconseguir maquillar el resultat al descans (36-39), després que els valencians s'haguessin basat en sis triples i en l'actuació de Dubljevic per distanciar-se en el marcador. L'Unics va acostar-se amb els llançaments de tres punts i també elevant l'agressivitat en defensa.

El conjunt local va jugar al límit i va aconseguir tallar el flux atacant dels locals, sequera que ja havia iniciat al final del segon període. A més a més, una antiesportiva a Dubljevic va significar la seva eliminació després d'una tècnica anterior. McCollum va agafar el comandament del joc local i l'equip de Kazan va avançar-se.

En el darrer quart, però, entre la lesió de McCollum, que va xocar amb Labeyrie, i l'entonació progressiva del base Van Rossom, el València es va tornar a distanciar i els punts dels dos Thomas va acabar de segellar el bitllet taronja per a la final davant del descontrol dels homes de Dimitrios Prifitis, que només van poder escurçar el resultat.