La Taula Esportiva de la Ciutat de Berga s'ha presentat amb onze entitats i clubs que en formen part. La TECB està integrada, per ara, pel Club Atlètic Berga, JAB (Joves Atletes del Berguedà), Mountain Runners, Club Esquí Berguedà, Club Triatló, Club Submarinisme Pedraforcasub, Handbol Berga, Club Esportiu Berga, Tennis Club, Club Esquí Berguedà i Bàsquet Berga. Francesc Mas, gerent del Bàsquet Berga, explica que «feia temps que ens reuníem i el que hem decidir és fer un pas més, i és un bon moment ara abans de les eleccions municipals. Esperem que altres clubs s'afegeixen aviat a la TECB que volem que estigui oberta a tothom».

En la presentació, que va tenir lloc a la seu social dels Mountain Runners, es van exposar algunes de les mancances i de les millores necessàries per a Berga en l'àmbit esportiu. Un dels dèficits que hi ha és un estadi d'atletisme; habilitar un rocòdrom indoor, un circuit d'orientació a la serra de Noet i una via ferrada a Queralt van ser altres de les propostes sorgides durant d'una trobada que preveu tenir continuïtat.

La presentació de la TECB va tenir l'assistència del regidor Ivan Sànchez (CUP) i de candidats a les llistes per a les municipals com ara Jordi Sabata (de Junts per Berga), Abel Garcia (del PSC), que també és conseller comarcal d'Esports, Joan Torres (alcaldable de Berga en Comú) i representants de la formació d'ERC.