La finca de Les Comes (Súria) acollirà una prova del mundial de drons els dies 29 i 30 de juny. És el segon any consecutiu que es disputarà aquesta competició, que és puntuable per la Federació Aeronàutica Internacional. Com a novetat, aquesta temporada Barcelona Drone World Cup serà considerada de la categoria màster, per tant hi seran presents els millors del món ja que serà una de les quatre més importants de l'any. El campionat es disputarà arreu del món amb vint proves Challenger World Cup i les quatre de la categoria superior, en la qual es troba la prova surienca. La final serà a Shenzen (la Xina).

La prova de Les Comes l'organitza el club esportiu d'aeromodelisme de la Catalunya Central i Freespace Drone Events i té previst que hi participin prop de 70 pilots i hi assisteixin més 2.000 espectadors. Les normes de la FAI no permeten més de dues proves per país en el campionat. La segona que es farà a Espanya és de categoria Challenger World Cup i serà al Yelmo (Andalusia).

Les curses de drons són un dels atractius amb més creixement dins el món esportiu en els darrers anys. Un dels motius principals d'aquesta evolució és la utilització de tecnologia més recent relacionada amb la realitat virtual i augmentada en les curses, combinada amb curses reals en viu.

Exhibicions de drons gegants

A més de la prova oficial de la FAI, l'esdeveniment de Les Comes també tindrà una exhibició de drons gegants (FS500 i FS1) que ha creat l'equip de Freespace Drone Events. L'empresa Freespace Drone Events està treballant per fer curses oficials en aquesta modalitat, però la federació no els té homologats. L'FS500 fa cinquanta centímetres i pesa dos quilos. Aquest dron gegant passa de zero a cent quilòmetres per hora en menys d'un segon i arriba a una velocitat superior als 180 km/h.

Encara és més gran l'altre model de l'exhibició, l'FS1, que fa 1,3 metres, pesa 25 quilograms i és capaç de volar a 200 quilòmetres per hora. Aquest dron és gairebé deu cops més gran que els de cursa habituals, i és capaç d'accelerar de zero a 160 km/h en tan sols quatre segons.

La Generalitat de Catalunya vol participar en la cursa per impulsar el sector català dels drons. Des del Govern es veu aquest tipus d'esdeveniments com una plataforma de projecció internacional.