El segon cap de setmana d'abril, la plaça de Sant Domènec i la Porxada acolliran les competicions de la modalitat 3x3 del primer Torneig de Bàsquet del Camí Ignasià. La nova competició, de caràcter popular, s'emmarca en el programa Manresa 2022.

El Torneig de Bàsquet del Camí Ignasià forma part del calendari del segon Circuit 3x3 de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), que inclou quinze seus, i ofereix concursos masculins i femenins de quatre categories: infantil, cadet, júnior i sènior.

La competició es regeix pel reglament FIBA i és oberta a tothom. La inscripció reporta un cost de 40 euros per equip i s'ha de tramitar online als lloc web de l'Ajuntament i de l'ens federatiu. El torneig el coorganitzen el consistori i la delegació de la Federació Catalana de Basquetbol a les Comarques Centrals, amb el suport de l'Obra Social de la Caixa.

A Manresa, excepcionalment, la categoria preinfantil és reservada als combinats de les regions per on transcorre el Camí Ignasià. Així doncs, hi competiran les seleccions d'Euskadi, Navarra i la Rioja, més tres de catalanes: la de la província de Lleida, i les de les comarques del Bages i Anoia.

El cartell del primer Torneig de Bàsquet del Camí Ignasià el completaran els tornejos premini masculí i infantil, que es jugaran al Complex Esportiu Vell Congost i al pavelló de l'Ateneu de les Bases, a càrrec del Bàsquet Manresa 2015, l'AE La Salle, Fundació Joviat i el Bàsquet Oms i de Prat.