El seleccionador català Gerard López ha donat a conèixer aquest dimecres la llista de convocats per al partit entre Catalunya i Veneçuela de dilluns que a Montilivi (Girona), minvada per les negatives de Valladolid, Rayo Vallecano i Osca --a última hora-- però liderada per Gerard Piqué o Xavi Hernández, que serà homenatjat en el seu possiblement últim partit amb la selecció catalana.

Gerard López ha donat una llista de 20 jugadors "confirmats amb tots els permisos" i podria augmentar-la fins els 22 seleccionats que tenia previstos, però els jugadors de la SD Osca Enric Gallego i Àlex Gallar són baixa d'última hora davant la negativa del club d'Osca de cedir als seus jugadors, just abans de donar la llista, seguint l'exemple de Valladolid o Rayo.

"Seguirem treballant, pels esdeveniments de les últimes hores, i escassos minuts, fa que ens haguem d'adaptar a les circumstàncies. Portem preparant la llista amb molta il·lusió i ganes, les mateixes que tenim perquè el partit sigui un èxit, segur que ho serà. la tensió ha estat màxima, però tenim confiança en què ho resoldrem ", va comentar Gerard a la presentació de la llista a la seu de la Federació Catalana de Futbol (FCF).

En aquest sentit, sobre Gallego i Gallar, va assegurar que tenia el seu vistiplau i que tenien ganes d'anar al partit. "Als jugadors de l'Osca els feia moltíssima il·lusió venir però no tenen finalment el permís del seu club. Enric i Àlex anaven bojos per venir, Àlex portava temps enviant-missatges. Era un premi per a ell", ha manifestat.

No obstant això, per sobre de tot, Gerard López va assegurar que entenc els motius dels clubs que no han cedit els seus jugadors. "Entenc el motiu, cap jugador té l'obligació de venir, ni cap club de deixar-los. Això del Valladolid, Rayo i Hueca ho entenc perfectament i no tinc cap inconvenient a respectar-lo. El que sí que pot molestar és que ens ho podien haver-ho facilitat per adaptar-nos, la llista inicial era de 60 noms. Tot ha estat en l'últim moment ", ha precisat.

"Això de Sergio és un tema relacionat amb el club. Un cop el Valladolid prohibeix que vinguin Jordi i Rubén Alcaraz, Sergio entenia que si els jugadors no venien ell tampoc havia de venir. Si haguessin vingut els jugadors de l'Osca i es lesionen amb Sergio com a entrenador, podia ser un problema ", ha assenyalat respecte a Sergio González, ajudant de Gerard a Catalunya.

D'altra banda, sobre jugar en data FIFA, ho va celebrar. "Els últims partits davant Tunísia, País Basc o Cap Verd eren per Nadal, en aturada, i podies captar potser als del Barça, que és més complicat, perquè Sergi Roberto, Sergio Busquets o Jordi Alba estan amb Espanya. Però és un pas més i és molt positiu, encara que perdi als internacionals espanyols com Marc Roca, també ", ha manifestat.

"Xavi i Piqué són dos noms importantíssims i bàsics perquè aquest partit sigui un èxit, tenen interès i atrauen gent, i seran al costat de Bojan i Sergio García els líders. Xavi segurament en el seu últim partit, se li prepararà un homenatge. I Piqué és el millor central del món, ja no competeix amb Espanya i pot venir amb nosaltres, és una il·lusió i una alegria ", ha assenyalat sobre els dos puntals.

Malgrat les baixes, Gerard va celebrar el bon nivell de la llista de convocats i va assenyalar que podria cridar a última hora a jugadors com Cristian Tello, del Reial Betis, o Jordi Mboula del Mònaco. Si convoca dos jugadors d'última hora serà a la davantera, atès que és la línia més afectada per les baixes de Gallego i Gallar.

--Llista DE CONVOCATS.

PORTERS: Isaac Becerra (Nàstic) i Edgar Badia (Elx).

DEFENSES: Martín Montoya (Brighton), Gerard Piqué (Barça), Marc Bartra (Betis), Aleix Vidal (Sevilla), Dídac Vilà (Espanyol), Marc Cucurella (Eibar) i Marc Muniesa (Girona).

CENTRECAMPISTES: Víctor Sánchez (Espanyol), Xavi Hernández (Al-Sadd), Pere Pons (Girona), Òscar Melendo (Espanyol), Joan Jordà (Eibar), Àlex Granell (Girona), Oriol Romeu (Southampton) i Aleix Garcia (Girona) .

DAVANTERS: Sergio García (Espanyol), Bojan Krkic (Stoke) i Marc Cardona (Eibar).