L'Estadi Municipal de Montilivi, el feu del Girona, registrarà aquest dilluns (21:00, TV3) un ple absolut amb motiu del partit entre la selecció catalana i la veneçolana, la 32a del rànquing FIFA.

La Federació Catalana de Futbol ha informat aquest diumenge que les entrades per al partit, el primer de la història que organitza en dates FIFA, estan ja esgotades, una realitat que ratifica l'expectació que ha generat la possibilitat de tornar a veure competir a la "selecció", que va disputar el seu últim partit al desembre del 2016, quan, després d'empatar a tres, va perdre en la tanda de penals contra Tunísia en el mateix Montilivi.

Els aficionats catalans, no obstant això, es quedaran amb les ganes de veure en directe a Xavi Hernández, baixa d'última hora.

Tampoc estaran a Girona ni Rubén Alcaraz i Jordi Masip, del Valladolid, ni Àlex Moreno i Alberto García, del Rayo Vallecano, ni Enric Gallego i Àlex Gallar, de l'Osca, als que els seus clubs, immersos en la lluita per la salvació, no els han donat permís per disputar el partit.

Gerard López, el seleccionador català, va cobrir les seves baixes citant a Riqui Puig, del Barça, Javi Puado, de l'Espanyol, i Pere Milla, de l'Eibar, que s'uneixen als altres 19 noms que estaven ja confirmats: Gerard Piqué (Barcelona), Sergio García, Dídac Vilà, Oscar Melendo i Víctor Sánchez (Espanyol), Àlex Granell, Pere Pons, Marc Muniesa i Aleix García (Girona), Marc Bartra (Betis), Joan Jordán, Marc Cucurella i Marc Cardona (Eibar), Aleix Vidal (Sevilla), Martín Montoya (Brighton & Hove Albion), Bojan Krkic (Stoke City), Oriol Romeu (Southampton), Edgar Badia (Elx) i Isaac Becerra (Gimnàstic de Tarragona).

La 'Vinotinto', de la seva banda, afronta el partit amb la intenció de donar continuïtat a les bones sensacions que va transmetre divendres, quan va batre a l'Argentina per 1 a 3 a Madrid.

Salomón Rondón i Josef Martínez, les dues grans estrelles de l'equip, i Jhon Murillo van marcar pel conjunt de Rafael Dudamel, que després del partit va posar el seu càrrec a disposició de la Federació Veneçolana de Futbol per les pressions rebudes als últims dies.

La 'Vinotinto', que aquest estiu disputarà la Copa Amèrica, compta amb diversos futbolistes que actualment competeixen a Espanya: Juanpi Añor i Yangel Herrera (Eibar), Roberto Rosales (Espanyol), Mikel Villanueva (Gimnàstic de Tarragona), Alexander González (Elx) i Darwin Machís (Cadis).