La Volta Ciclista a Catalunya, la 99a edició de la qual es disputa entre aquest dilluns 25 i el diumenge 31 de març, arrenca a Calella amb la intenció de consolidar-se entre les grans abans d'arribar a la centena, i per a això compta amb una inscripció de luxe que permet pensar en una àrdua batalla amb la general entre el vigent guanyador, Alejandro Valverde (Movistar), i candidats com Chris Froome (Sky) o Romain Bardet (AG2R).

Grans galls i joves pollastres cohabitaran en la caravana de la Volta a la recerca de la glòria. D'una banda, veterans com Valverde, Froome, Bardet, Thibaut Pinot (Groupama-*FDJ) o els germans Adam i Simon Yates (Mitchelton-Scott) se les veuran amb diamants en brut de la talla d'Enric Mas (Deceuninck-*Quick Step) o Miguel Ángel López (Astana).

Valverde suma tres Voltes en el seu palmarès, les dues d'elles en 2018 7 2017. El doble vigent guanyador i campió del món arriba com a favorit, després d'una arrencada de temporada correcte. Froome arribarà mancat de ritme, amb una única carrera a Colòmbia a les seves cames, així que podria ser un actor secundari tret que es prengui la Volta com un seriós repte abans del Tour de França, el seu gran objectiu.

Però en les carreteres catalans s'espera també amb ganes a Álvaro Hodeg, company de Mas en l'equip belga Deceuninck i que acapara els focus del futur, de cara al sprint. Però no falten noms com els de Michael Woods (EF), Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), Richie Port (Trek-*Segafredo) o Fabio Aru (UAE).

I a la cita no faltaran escuders de luxe preparats per a intentar assaltar la general si els seus caps no van bé de cames, com Nairo Quintana o Marc Soler en un Movistar Team de "somni", Egan Bernal en el Team Sky o Esteban Chaves en el Mitchelton-Scott.

El recorregut no presenta grans sorpreses, amb inici a Calella i final en el circuit de Montjuïc a Barcelona, passant pels cims de Vallter 2000 i La Molina on es decidirà la prova, segurament. Un recorregut muntanyenc, sense lluita contra el rellotge, amb tres o quatre arribades predisposades per als velocistes.

Però de nou l'etapa regna serà la quarta, entre Llanars i La Molina, amb el Coll de Coubet (1a), el Port de la Costa (HC) i dues pujades a la Molina (1a), amb l'ascensió final de 12,2 quilòmetres al 4,5% de pendent mitjà. El dia previ, la pujada final a Vallter 2000 (1a), amb 14,6 quilòmetres al 6,8% de pendent ja haurà fet la primera selecció.

L'organització de la carrera disposava de fins a un total de 175 ciclistes repartits en 25 equips, els 18 equips UCI World Tour més els 7 equips convidats. Entre ells estaran el Burgos-BH, el Caixa Rural-Assegurances RGA i l'Euskadi Basque Country-*Murias, al costat de Cofidis, Roompot-Charles, Team Arkéa Samsic i Wanty-*Groupe Gobert.