La quarta etapa, que es disputarà dijous entre Llanars i l'estació ceretana de La Molina, pot ser decisiva a l'hora d'establir qui serà el guanyador de la 99a edició de la Volta a Catalunya, que arrenca avui a Calella i finalitzarà diumenge a Montjuïc. La prova tindrà set etapes, de les quals dues seran amb arribades en alt, la de dimecres a Vallter 2000 i la de dijous a La Molina, no hi haurà cap contrarellotge i l la cinquena jornada arrencarà des de Puigcerdà i passarà efímerament pel Moianès.

Entre els favorits per vèncer la cursa hi ha el campió del món i vigent campió de la cursa, el murcià Alejandro Valverde, que la correrà per primer cop lluint el mallot amb l'arc de Sant Martí. També hi seran com a principals primeres espases el quatre cops guanyador del Tour Chris Froome, l'actual campió de la Vuelta a Espanya, Simon Yates, i el colombià Nairo Quintana.

Però la nòmina de favorits no s'acaba aquí. Egan Bernal, Thibaut Pinot, Romain Bardet, Richie Porte, Dan Martin, Warren Barguil, Steven Kruiswijk, Michael Woods, Wilco Kelderman i Thomas de Gendt donen brillantor a la participació internacional. A més, el mallorquí Enric Mas, que va fer podi en l'última Vuelta, i el vilanoví Marc Soler, la gran promesa del ciclisme català, també intentaran tenir protagonisme.

Dos dies a casa nostra

Les dues primeres etapes, la típica d'avui amb sortida i arribada a Calella i la de demà entre Mataró i Sant Feliu de Guíxols, serviran per preparar la primera jornada de muntanya, entre la localitat costanera i Vallter 2000, de categoria especial, al Ripollès. Abans s'hauran pujat dos ports de primera i un de tercera. L'endemà, l'arrencada des de Llanars conduirà cap a un port de primera i al coll de la Creueta, de categoria especial. Tot seguit, primera pujada a la Molina, també de primera, on finalitzarà la jornada, amb pas previ per Alp. Divendres, en la jornada més llarga, l'arrencada serà a Puigcerdà i s'arribarà fins a Sant Cugat del Vallès, tot passant pel Lluçanès i per l'Estany, al Moianès. Dissabte, jornada entre Valls i Vila-seca, abans de les vuit pujades a Montjuïc de l'últim dia.