L'atleta del CA Igualada Petromiralles Sheila Avilés ha assolit el Campionat d'Espanya absolut de trail running per federacions, formant part de la selecció catalana. La primera edició d'aquesta competició, disputada a Múrcia sota l'organització de la Federació Espanyola d'atletisme, va tenir la participació dels atletes estatals capdavanters de l'especialitat. Catalunya es va proclamar campiona estatal tant en categoria masculina com en femenina.

La montbuienca Sheila Avilés va entrar segona a la classificació individual, en una cursa de 47,5 km i amb 2.700 m de desnivell positiu, amb un temps de 4 h 33' 54'', únicament superada per Azara García de los Salmones (Cantàbria), guanyadora absoluta amb 4 h 29' 59''. Avilés, amb la seva actuació a Múrcia, es va classificar per al Mundial de trail running que tindrà lloc a Portugal. Sheila Avilés va ser la primera catalana classificada, seguida de Marta Molist (tercera), Anna Comet (cinquena), Montserrat Martínez (vuitena) i Mònica Vives (desena). L'equip català femení va imposar-se clarament amb 14 h 05' 02'', davant de Múrcia amb 16 h 29' 23'' i d'Andalusia amb 16 h 49'' 36'', entre vuit seleccions autonòmiques classificades.

En categoria masculina, el combinat català va imposar-se també davant d'Andalusia i de Castella-Lleó, en aquest cas entre dotze seleccions autonòmiques participants. El guanyador absolut masculí va ser Zaid Ait Malek (Múrcia) amb 3 h 57' 47'', seguit del català Andreu Simón amb 3 h 58' 02'' i del cantàbric Boja Fernández amb 3 h 59' 49''.